Irriteer jij je ook mateloos aan het niet overal kunnen verkrijgen van een normale wifi verbinding? Wil jij overal in je huis lekker kunnen internetten zonder op zoek te moeten gaan naar een locatie waar je het signaal van je router kunt ontvangen? Dan ben je met een wireless-n wifi repeater helemaal klaar, want met dit wonderbaarlijke stukje technologie is het mogelijk om een bestaand wifi signaal nogmaals uit te zenden waardoor er een groter netwerk bereik gecreëerd kan worden. Wil je meer weten over de draadloze wifi repeater of welke repeater het beste is? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Wij hebben namelijk voor jou de Beste Draadloze Wifi Repeater geselecteerd!

banner homepage v1

Wat is een wireless-n wifi repeater?

wireless-n wifi repeaterEen draadloze wifi repeater maakt het mogelijk om het internet bereik van een router te vergroten. Deze repeater is alleen te gebruiken op 802.11n/b netwerken. Toch kan het voor deze netwerken van enorme waarde zijn omdat het binnen enkele minuten het netwerkbereik van een router drastisch vergroot. Dit apparaat is namelijk in staat om het signaal dat momenteel door de router uitgezonden wordt, te hercoderen om het vervolgens nog een keer te verzenden. Dat wilt dus zeggen dat als een router een netwerkbereik van tien meter heeft, het met een draadloze wifi repeater nog eens een extra tien meter erbij krijgt.

Wat zijn de voordelen van een draadloze wifi repeater?

De twee grootste redenen om te kiezen voor een wifi repeater zijn:

  1. Het is een apparaat dat ervoor zorgt dat jouw leven een stuk gemakkelijk wordt, en dat voor een laag bedrag. Deze repeaters zijn namelijk verre van duur aangezien zij al voor 30 euro te koop zijn. Als je dus bijvoorbeeld op meerdere plekken in je huis een goed internetbereik wilt hebben, kan je er ook gewoon voor kiezen om er meer dan één te kopen. Zo heb je waar je ook bent de beschikking over een fatsoenlijke internetverbinding.
  2. Verder zijn deze repeaters zeer eenvoudig te gebruiken en dus erg gebruiksvriendelijk. Je kan ze namelijk binnen enkele minuten al installeren waarna je er meteen gebruik van kunt maken. De meeste repeaters zijn namelijk voorzien van een handige WPS knop. Met deze WPS knop kan er met één druk op de knop een beveiligde internetverbinding worden opgezet. Hierdoor hoef je niet lang te wachten totdat je van je nieuwe netwerkbereik gebruikt kunt maken en is het lezen van lange gebruiksaanwijzingen ook verleden tijd.

Wat is de beste wifi repeater?

Wij hebben maandenlang onderzoek gedaan om te achterhalen welke repeater het beste is. Er zijn een groot aantal verschillende repeaters getest op basis van criteria als prijs, kwailteit, duurzaamheid, gebruiksvriendelijkheid en service. Diverse grote merken zijn getest waaronder NetGear, LinkSys en Gembird.

Uiteindelijk kan er maar één repeater de winnaar zijn en dat is de Dual Band WiFi Repeater. Deze draadloze wifi repeater is van zeer goede kwaliteit (klik hier voor 40% korting op de Dual Band WiFi Repeater). De setup van deze repeater was ontzettend eenvoudig en zorgde dus voor weinig problemen. Ook heeft het een mooi design en bestaat het uit onderdelen van de hoogste kwaliteit. De gehele top 6 bekijken? Check onderstaande tabel.

Top 6 beste wifi repeatersPrijsLees onze review
WiFi Repeater Dual Band €54,95 WiFi Repeater Dual Band Review
Sitecom WLX-2100€169,-Sitecom WLX-2100 Review
AVM FRITZ!WLAN 1750E€78,- AVM FRITZ!WLAN 1750E Review
Netgear Nighthawk EX7000€129,-Netgear Nighthawk EX7000 Review
TP-Link TL-WA850RE€26,99,-TP-Link TL-WA850RE Review
AVM Fritz 1160€64,99AVM Fritz 1160 Review