wifi repeater instellenWifi repeater instellen? Ben jij de trotse bezitter van een wifi repeater of ben je van plan een wifi repeater te kopen? Dan ga ik jou in dit artikel uitleggen hoe jij je wifi repeater kunt instellen! Je hebt waarschijnlijk een wifi repeater gekocht omdat het netwerk bereik van je router niet toereikend genoeg was. Op verschillende plekken van je huis of kantoor kon je geen acceptabele internetverbinding krijgen. Gelukkig heb je de juiste keuze gemaakt door een wifi repeater aan te schaffen. Maar je wifi repeater installeren en instellen, hoe doe je dat dan?

De vele voordelen van een wifi repeater

Als je nog geen wifi repeater gekocht hebt, zijn er een groot aantal redenen om er toch één aan te schaffen. Met een wifi versterker kan je namelijk het bereik van je router enorm uitbreiden. Als jij nu bijvoorbeeld een internetbereik van circa 10 meter hebt, kan een wifi repeater ervoor zorgen dat dit 20 meter wordt. Doordat een wifi extender nogmaals het signaal van een router uitzendt, kan dit gerealiseerd worden. Ook is een wifi repeater installeren verschrikkelijk eenvoudig. Verderop in dit artikel kan jij lezen hoe je eenvoudig een wifi repeater installeert. Je zal dan merken dat je al snel dat binnen een minuut jouw nieuwe wifi repeater werkend kan krijgen!

Ook is een wifi versterker een veel goedkoper product om je internet mee te versterken dan bijvoorbeeld de aanschaf van een tweede router. Wifi repeaters zijn goedkoop en doen vrijwel hetzelfde als een tweede router. Je bespaart hier daarom al snel veel geld mee, wat natuurlijk voor iedereen handig is.

Wat heb ik nodig om een wifi repeater in te stellen?

Het enige wat je nodig hebt is een stopcontact, een router en natuurlijk je wifi repeater! Vaak is het belangrijkste dat gedaan moet worden het aansluiten van de wifi extender op je stroomnet. Het instellen van een wifi repeater is zelfs zo eenvoudig dat je met één druk op de WPS knop, welke de meeste repeaters hebben, al klaar bent. Je kan dan meteen gebruik maken van je nieuwe netwerkbereik waardoor je op veel meer plekken in je huis gebruik kunt maken van internet. Maar anders moet je eerst nog de wifi repeater verbinden met je PC of laptop. Je kan de wifi versterker met je PC verbinden door met de bijgeleverde kabel de versterker op je laptop aan te sluiten. De wifi repeater geeft op dit moment namelijk al een werkend draadloos signaal af, maar is nog niet klaar om volledig te functioneren. Je ziet de wifi repeater waarschijnlijk al in je netwerkcentrum staan. Je hoeft nog maar een paar handelingen uit te voeren en jij kunt van je wifi repeater gebruik maken!

Vervolgens is het de bedoeling dat jij in je browser de cijfer combinatie 192.168.10.1 invult. Hiermee kom je in de admin panel van je router. Bij vrijwel alle routers zijn de inloggegevens voor de gebruikersnaam en het wachtwoord hetzelfde, namelijk 2 keer `admin`. Klik op Wireless Setup Wizard en klik vervolgens op wireless repeater. Klik dan op repeater setting en kies hier het netwerk uit waar jij gebruik van wilt maken. In dit scherm vul jij het wachtwoord van je draadloze netwerk in en je krijgt de keuze gepresenteerd om je wifi repeater te rebooten. Als je dit doet kan jij vervolgens gebruik maken van jouw nieuwe wifi repeater! Het instellen van een wifi repeater is dus een fluitje van een cent.

Kom je er nog steeds niet uit? Bekijk dan onderstaande video!

Kan ik nog een tweede wifi repeater instellen?

Natuurlijk kan jij nog een tweede wifi repeater installeren! Want als jij een nog groter netwerkbereik wilt realiseren koop je gewoon nóg een wifi extender! Als jij echt overal in je huis een goed internet signaal wilt ontvangen, is dit met meerdere repeaters te realiseren. Omdat het aankoopbedrag van een wifi versterker laag ligt, kan jij al voor enkele tientallen euro’s meerdere repeaters aanschaffen. Hierdoor zorg jij er op een goedkope manier voor dat je gebruik kunt maken van een goede internetverbinding. Het kopen van dure routers is verleden tijd nu jij weet dat je met de juiste wifi versterkers een veel groter internetbereik kan creëren.

Ook voor je kantoor is de aanschaf van meerdere repeaters totaal geen slecht idee. Als jij momenteel gebruik maakt van meerdere routers kan jij er ook voor kiezen om repeaters aan je netwerk toe te voegen. Deze verandering zou ervoor zorgen dat er op nog meer werkplekken een goede internetverbinding ontvangen kan worden. De productiviteit van je werknemers gaat hierdoor omhoog omdat er meer gedaan kan worden doordat alle ICT-gerelateerde activiteiten sneller gaan!