Wanneer je op reis gaat is het altijd fijn om, eenmaal aangekomen op je bestemming, gebruik te maken van het internet. Is er geen draadloos internet op je bestemming beschikbaar? Had dan maar een dongle gekocht! Een dongle lijkt op een USB-stick en maakt gebruik van “prepaid” internet. Je betaald van tevoren een bepaald bedrag en vervolgens kun je via de dongle draadloos internet gebruiken. Er zijn niet veel aanbieders wanneer het gaat om dongles, maar bij KPN en Ziggo kun je ze vinden. Je kunt abonnementen kopen voor dongles variërend van 500mb tot 8000mb per maand of kiezen voor een bepaald aantal megabytes tegen een vast bedrag (prepaid). Een dongle is ook te gebruiken als netwerkontvanger.

Soorten dongles

Om uit te vinden wat de beste dongle voor jou is nemen we een kijkje naar wat voor soorten dongles er zijn. Hieronder lees je meer over dongles en waar ze voor gebruikt worden.

  1. Sommige dongles worden gebruikt om televisies, die WiFi geschikt zijn, te voorzien van internet. De dongle kan helpen een stabiele internetverbinding vanaf de modem op te pikken en zo de TV te voorzien van WiFi.
  2. Een muziekinstallatie met USB poort? Je kunt een dongle gebruiken om draadloos muziek te streamen. Je stopt de dongle in de USB poort en je muziekinstallatie zoekt, met behulp van de dongle, een sterk signaal op. Vervolgens kun je draadloos muziek streamen vanaf het internet.
  3. Heb je een tablet met een USB poort? Ook dan kun je gebruik maken van een dongle. Een dongle is namelijk niet alleen iets wat gebruikt kan worden in computers. Stop een dongle in je tablet en heb overal mobiel internet.
  4. Een dongle kan aangeleverd worden bij aankoop van een bepaald programma. Zonder deze dongle (in deze gevallen een hardware sleutel genoemd) werkt de hardware niet en/of kan de hardware niet geïnstalleerd worden.

Een WiFi dongle kan dus gebruikt worden voor meerdere doeleinden, maar vooral voor draadloos internet. Op zoek naar een dongle die precies bij jou past? Neem dan de volgende zaken in acht:

  • Hoeveel WiFi data denk je te gaan verbruiken?

De juiste dongle heeft het juiste aantal megabytes. Weet je niet zeker hoeveel megabytes je nodig hebt? Je kunt contact opnemen met je internet provider om je gebruik te meten of kijken op je tablet/smartphone hoeveel je verbruikt.

  • Ben je op zoek naar een abonnement of wil je prepaid betalen?

Ga je op reis en wil je daarvoor mobiel internet hebben? Dan heb je maar een paar megabytes nodig. Dan wil je natuurlijk niet maandelijks aan een abonnement vast zitten!

  • Ga je vaak op zakenreis of ben je op zoek naar een zakelijk abonnement?

Zakelijke abonnementen en particuliere abonnementen zijn beide te vinden wanneer je op zoek bent naar een dongle abonnement. Sommige websites bieden een korting aan wanneer het gaat om zakelijke abonnementen. Een zakelijk abonnement heeft vaak meer GB (gigabytes) en is ideaal voor wanneer je vaak op zakenreis gaat.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *