Heb je een slecht Wifi bereik in bepaalde delen van het huis, dan kan dit erg frustrerend zijn. Het niet kunnen internetten op bepaalde plaatsen in het huis kan voor veel problemen zorgen. Gelukkig zijn er verschillende oplossingen voor een slecht draadloos netwerk. Deze oplossingen staan hieronder allemaal beschreven. Wil je dus vandaag nog je Wifi Bereik Vergroten, implementeer dan onderstaande stappen en geniet vandaag nog van Wifi op plaatsen waar je het voorheen niet had. Wil je direct genieten van groter bereik? Bekijk dan eens de beste wifi repeater.

banner homepage v1

Waar staat de Router?

Een veel voorkomende oorzaak van een slecht Wifi signaal, is de positie van de router. Vaak wordt deze ergens in de buurt van het modem gezet en deze modem bevindt zich in 99% van de gevallen in de meterkast, dit is al erg slecht als je kijkt naar het vergroten van je wifi bereik. Ondanks dat de meterkast een ideale oplossing is vanwege de binnenkomende lijnen, is het enorm slecht voor het draadloos netwerk. Het netwerksignaal wordt namelijk verstoord door de metalen kabels en buizen. Over het algemeen is het beter om een router te plaatsen uit de buurt van betonnen vloeren en metalen leidingen.

Probeer ook de router zo centraal mogelijk in je woning te plaatsen, dit is een groot voordeel bij het vergroten van je wifi bereik! Door de afstand van de router naar bijvoorbeeld een computer of laptop te verkleinen, zal je zien dat het internetsignaal beter wordt opgepakt. Ook is het onverstandig om de router in de buurt te zetten van andere elektronische voorwerpen. Deze voorwerpen werken ook met radiogolven en kunnen daardoor het Wifi signaal verstoren.

Kortom: Creëer een centrale plaats voor de router met zo min mogelijk elektrische voorwerpen, metalen leidingen en betonnen vloeren.

Beschikt u over de nieuwste software?

Niet alleen het internet in zijn algemeenheid wordt steeds sneller, maar ook routers kunnen een steeds groter draadloos netwerk uitzenden. Gebruik je dus een router van twee á drie jaar geleden, dan kan het zijn dat dit het probleem is. Het is erg eenvoudig om te checken welke software jouw router bevat, u kunt dit namelijk bij de productbeschrijving / specificaties eenvoudig terugzien. Bij de verbinding (wlan) optie staan getallen, bijvoorbeeld 802.11b, 802.11.g en 802.11n. Als jouw router beschikt over de n variant (dus bijvoorbeeld 802.11n), dan zou het draadloos internet goed moeten werken. Dit is namelijk de laatste en dus nieuwste software.

Kortom: Mocht je dus de ‘n-variant’ hebben, dan ligt het zwakke internetsignaal niet aan de software van uw router.

Welke internetkanaal gebruikt u?

Het kan zijn dat je router op hetzelfde uitzendkanaal zit als andere apparaten in uw omgeving. Dit hoeven niet alleen je eigen apparaten te zijn, maar ook die van de buurman of buurvrouw. Om te zien op welke frequentie (uitzendkanaal) jouw router zich bevindt, kun je surfen naar http://192.168.10.1 . Dit is eigenlijk de plek waar je de router instellingen kunt vinden. Mits je het nog niet verandert hebt, is de gebruikersnaam en het wachtwoord ‘admin’ (zonder de ‘ ‘) Wanneer je hier naartoe gaat, zie je dat een router verschillende uitzendkanalen heeft. Als er simpelweg teveel apparaten op hetzelfde kanaal zitten, kan dit leiden tot een slecht draadloos netwerk. Lees hier meer informatie over het instellen van draadloos netwerk.

(TIP; Als het uitzendkanaal op automatisch staat, dan kiest de router de minst gebruikte frequentie)

De vraag is alleen, hoe kom je achter de uitzendkanalen van de apparaten uit jouw omgeving. Eigenlijk is dit heel erg eenvoudig, hier bestaan namelijk gratis programma’s voor. Twee voorbeelden hiervan zijn iStumbler voor de Mac en inSSIDer voor Windows. Deze programma’s zijn gratis te downloaden en laten je direct zien welke uitzendkanalen het minst gebruikt worden. Tevens kun je hier ook bepaalde testen mee draaien waarin je kunt zien of de doorgevoerde aanpassingen een positieve invloed hebben op het vergroten van je wifi bereik.

Kortom: Download iStumbler of inSSIDer en kies het minst gebruikte uitzendkanaal. Log in op http://192.168.10.1 om jouw router instellingen te zien en verander hier naar het minst gebruikte uitzendkanaal.

Stappenplan voor het vergroten van je wifi bereik

Welke stappen moet je zetten om je wifi bereik te vergroten?
Verander de plek van je router
Verander het internetkanaal van je router met iStumbler of inSSIDer
Beschik je over de nieuwste software?

Je Wifi Bereik Vergroten met een Wifi Versterker?

wifi bereik vergrotenMochten bovenstaande oorzaken de problemen niet verhelpen, dan is er natuurlijk altijd nog de keus om een Wifi Repeater aan te schaffen. Deze kleine compacte Wifi Extenders zijn erg gemakkelijk in gebruik en installatie. Sommige hoef je zelfs maar in te pluggen en je hebt al een vergroot draadloos netwerk!

Eigenlijk is de werking van een Wifi Versterker erg eenvoudig. Het pakt simpelweg het huidige internetsignaal op en vergroot dit. Je internet bereik vergroten is dus super eenvoudig met deze kleine apparaatjes. Een voorbeeld hiervan is:

De installatie van dergelijke Versterkers verschilt nogal per type en merk. In de meeste gevallen dien je de Repeater in het stopcontact te stoppen en te verbinden met een kabel aan de router. Zo vangt de Versterker het internetsignaal op. Hierna dient er nog een korte installatie te worden uitgevoerd op de laptop / computer. Als je de beste en goedkoopste wifi repeater wilt hebben, klik dan hieronder op het plaatje.

Wij hebben speciaal voor jou de Beste Wifi Repeater geselecteerd!

banner homepage v1

Om er zeker van te zijn dat het internetprobleem aan het Wifi signaal ligt, is het zeer zeker aan te raden om het volgende te doen:

Nog meer oplossingen?

Hopelijk hebben bovenstaande oplossingen geholpen en heb je nu een sterk en snel draadloos netwerk. Heb je nou nog een oplossing die niet in bovenstaande lijst staat, reageer dan hieronder en laat het ons weten. Zodra wij deze oplossing hebben goedgekeurd wordt hij direct toegevoegd aan bovenstaande lijst.

Update: We hebben afgelopen maand 5 nieuwe tips geplaatst om jou internet te versnellen, klik hier en lees ze hier allemaal.

Heb je dus zelf een probleem gehad met je internet en heb je het op een andere manier opgelost, laat het ons weten. Je weet hoe frustrerend het is om op zoek te gaan naar een oplossing. Door jouw oplossing te delen, help je mogelijk andere mensen met hun Wifi probleem.

Heeft dit artikel jouw geholpen met je wifi bereik vergroten? Like, Share of Tweet deze pagina om je dankbaarheid naar ons te tonen. Bovendien kun je hierdoor ook makkelijk vrienden benaderen.