Ben je van plan om de reikwijdte van je thuisnetwerk te vergroten? Dan ben je slim bezig. Een slechte internetverbinding wordt namelijk door veel mensen genoemd als een van de grootste frustraties in huis. Om dit probleem op te lossen kun je een wifi repeater (of wifi versterker) kopen. Een wifi repeater plaats je in een stopcontact binnen het bereik van de router. Als je beide apparaten dan met elkaar gelinkt hebt, dan kun je weer genieten van je internetverbinding. Waar je ook in huis zit, je hebt geen last van ‘dead spots’.

 

Draadloos of bedraad internet?

Een wifi repeater doet soms ook dienst als wireless access point. Een wireless access point is een apparaatje dat je in het bereik van een router zet. Vanuit dit kastje laat je dan kabels lopen naar de apparaten die internet nodig hebben, zoals bijvoorbeeld je spelcomputer. Zo voorkom je dat je door het hele huis kabels moet aanleggen. Het nadeel van een wireless access point is wel de prijs. Vergeleken met een wifi repeater ben je al gauw een paar tientjes meer kwijt, terwijl je er niet eens beter internet van krijgt. Daarom is een wifi repeater een beter aankoop.

 

De veiligheid van je netwerk

Als je een wifi repeater koopt, profiteer je niet alleen van gebruiksgemak. Een wifi repeater (zoals de Dual Band Wifi Repeater) is daarnaast ook hartstikke veilig. Je moet het eigenlijk zien als een verlengstuk van je router. De veiligheidsinstellingen van je huidige netwerk gelden daardoor ook voor je wifi versterker. Anderen kunnen dus niet zomaar gebruik maken van je verbinding, als je hem tenminste al had versleuteld. Een wifi repeater is daarnaast uitgerust met een WPS-knop waardoor de wifi gegarandeerd veilig wordt ingesteld. Een goede versterking van je wifi signaal, op een veilige manier, dát moet je zoeken in een wifi versterker.

 

Wat is de beste aankoop?

Op het gebied van wifi versterkers is er enorm veel keus. De prijzen lopen vaak uiteen, en het gebruiksgemak en design verschillen ook nogal tussen de apparaten. Om jou een goed beeld te geven van de pluspunten en minpunten van de diverse wifi versterkers hebben we handige reviews geschreven. Door de apparaten uitvoerig te testen hebben we elk apparaat kunnen beoordelen op een aantal punten. Hoewel we tientallen wifi versterkers hebben bekeken, is er eentje die er echt uitspringt. De Dual Band Wifi Repeater beschikt over alle noodzakelijke functies en hoewel de onderdelen van hoge kwaliteit zijn is de prijs aantrekkelijk.