In deze moderne tijden gebruikt iedereen draadloze apparaten. Of we het nu hebben over laptops, computers, tabletten, smartphones of… nou ja, de lijst gaat maar verder. De meeste moderne apparaten zijn draadloos. Om te begrijpen wat een WiFi repeater is moeten we eerst het verschil uitleggen tussen WiFi en ander internet. De modem en router pikken een signaal op van je ISP (net alsof het een telefoon is voor je internet). Een paar jaar geleden moest je met een kabel de router en computer verbinden om internet te ontvangen. En dit was destijds fantastisch! Je kon direct internet gebruiken en je kon doen wat je wilde. In het heden zijn we gelukkig wat verder gekomen dan dit kabel gedoe. Nu de meeste familieleden meerdere multimedia apparaten hebben wil je immers een draadloos signaal voor iedereen creëren.

Helaas kunnen er problemen ontstaan wanneer je gebruik maakt van een WiFi netwerk. Je kunt last hebben van een zwak signaal. Dat kan verschillende oorzaken hebben: wellicht gebruiken meerdere mensen tegelijk het internet, gebruiken je buren per ongeluk het internet of heb je erg dikke muren. Het kan ook voorkomen dat het WiFi signaal gewoonweg niet sterk genoeg is om iedere kamer in huis te bereiken, waardoor je betere ontvangst hebt in bepaalde ruimtes en slechte ontvangst in andere ruimtes. Er zijn dus een hoop oorzaken voor een zwak WiFi signaal. Je kunt gelukkig gebruik maken van een simpele oplossing: een WiFi repeater.

Een WiFi repeater lijkt op een soort “kastje” wat je in je stopcontact steekt in een ruimte waar je een zwak signaal hebt. De WiFi repeater pikt het signaal op en “herhaald” het als het ware. Hierdoor krijg je ook in een ruimte waar je normaal zwakke WiFi had een beter signaal. Ze zijn makkelijk te configureren en je kunt WiFi repeaters verplaatsen waar en wanneer je wilt. Een voorbeeld: stel je hebt een zwak signaal in de tuin en wilt dit verbeteren. Plaats de WiFi repeater in een ruimte dichtbij je tuin (bijvoorbeeld de keuken of woonkamer) en voilà! Je kunt gewoon WiFi gebruiken terwijl je je in de tuin bevindt.

Betekent dit dat het WiFi signaal anders is dan een “gewoon” WiFi signaal?

Dat hangt er van af wat voor repeater je gebruikt en wat je internet gebruik is. Doordat een WiFi repeater het signaal “herhaald” zal het nooit zo snel zijn als het signaal vanuit de router. De enige mensen die hier echt iets van merken zijn gamers. Wanneer je het internet gebruikt voor standaard surfen, checken van e-mails en andere zaken zal je er weinig van merken dat je gebruik maakt van een WiFi repeater. Wanneer je veel gebruik maakt van het internet merk je er vanzelfsprekend meer van.

Heb je dus een zwak signaal? Kies dan voor de WiFi repeater optie. Het is goedkoper dan een nieuw internetabonnement afsluiten en veel handiger. Je kunt de repeaters immers verplaatsen wanneer je dat wilt en je hoeft ze maar 1 keer te configureren. De gemiddelde prijs van een WiFi repeater ligt tussen de 20 en 50 euro, dus waar wacht je nog op? Maak van je internet een droom in plaats van te blijven zitten met een nachtmerrie.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *