Soms heb je gewoon een slecht signaal en soms werkt je WiFi ronduit slecht (of helemaal niet!). Hieronder geven we je advies over WiFi netwerken en hoe je ze kunt verbeteren. Je kunt ook lezen over hoe je het meeste uit je netwerk haalt en problemen met je netwerk oplost. Blijf niet zitten met een slechte WiFi connectie!

De positionering van de repeater

Een zwak WiFi signaal is een nachtmerrie van vele mensen. Slechte positionering van je router kan er zelfs voor zorgen dat je helemaal geen signaal krijgt! Positionering is dus erg belangrijk. Een goede plaats voor je WiFi router op een centraal punt is essentieel (dit om het meeste bereik uit je router te halen). Werkt de router nog steeds niet of heb je een erg zwak signaal? Let er dan op dat het signaal niet geblokkeerd word door muren of metalen objecten. Ook apparaten zoals magnetrons en telefoons kunnen de oorzaak zijn van een slecht signaal of een WiFi die niet werkt.

Resetten

Werkt je WiFi niet? Dan is het een optie om je hele netwerk te herstarten. Dit doe je door op de resetknop te drukken (of de “off” knop) van de router. Het is een simpele oplossing, maar het kan echt een verschil maken! Vaak is het gewoon een hikje van het netwerk of een router probleem. Dit kan opgelost worden door even het netwerk te resetten. Werkt je WiFi dan nog steeds niet? Lees dan verder en zie wat voor andere oorzaken en oplossingen we met je delen.

Een probleem tijdens de set-up

Een router installeren en een nieuw netwerk opzetten duurt even. Je moet er geduld voor hebben en het is geen goed idee om je te haasten wanneer je dit doet. Werkt je WiFi niet? Misschien ben je dan iets vergeten in te stellen in de settings of heb je in alle haast iets gemist in de set-up. In dit geval is het verstandig de router opnieuw te installeren en de tijd te nemen om de hele set-up met geduld na te lopen. Wellicht maak je gebruik van het verkeerde kanaal!

Een probleem met de computer instellingen

Er zijn verschillende oorzaken waardoor je WiFi niet of erg slecht werkt. Een aantal daarvan hebben we behandeld in dit artikel, maar het kan natuurlijk ook niets te maken hebben met je router. Het kan liggen aan je computer, laptop, tablet of smartphone instellingen! Neem eens een kijkje in de instellingen en kijk of alles goed is ingesteld. Op tablets en smartphones kun je ook bekijken of de WiFi wel aan staat. Voel je niet dom… het gebeurt vaker dan je denkt! Op computer en laptops kun je naar het start menu gaan om daar de instellingen te bekijken. Soms is het nodig om eerst de router te herstarten. Let er vooral op of je computer, laptop of ander apparaat het netwerk herkent. Heb je dan nog steeds geen WiFi? Check of je binnen bereik van je router bent. Een WiFi repeater kan je helpen het bereik van een netwerk te vergroten.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *