Een wifi repeater schaffen we natuurlijk aan om ons eigen wifi signaal te versterken. Je kunt bijvoorbeeld het signaal versterken zodat je ook op zolder bereik hebt. Vaak denken we dat de locatie waar de wifi repeater geplaatst wordt helemaal niet bepalend is voor de versterking. Toch is het wel degelijk belangrijk dat de repeater op de juiste plek staat om het signaal te versterken. Je wil natuurlijk wel dat het apparaatje het gewenste effect geeft zodra je deze in huis haalt. Wij hebben een aantal handige tips, waarmee je kan bepalen waar je jouw wifi repeater het beste kan plaatsen.

Waar wil je het signaal precies sterker hebben?

Het is belangrijk dat je jezelf gaat afvragen waar je het signaal precies sterker wil hebben. Stel je wil de zolder ombouwen tot een slaapkamer of kantoor. Op deze plek is het belangrijk dat er internet aanwezig is vanwege de bezigheden die je daar gaat uitvoeren. Nu lijkt het logisch dat je de wifi repeater gewoon op zolder ophangt. Toch is dit absoluut niet de slimste plek om de repeater op te hangen. Want heb je eigenlijk überhaupt wel een wifi signaal om te versterken op zolder? Als er helemaal geen signaal is dan heeft het natuurlijk helemaal geen nut om hier je wifi repeater op te hangen. Probeer dus eerst eens te kijken waar je op dit moment een wifi signaal hebt en waar je het signaal versterkt wil hebben.

Ga opzoek naar de plek waar het wifi signaal zwakker wordt.

Je weet nu dat je graag op zolder een sterker wifi signaal wil hebben. Het is nu van belang om uit te zoeken waar het wifi signaal eigenlijk precies zwakker wordt. Je kan hiervoor gewoon een simpele smartphone gebruiken. Stel deze in op je huidige wifi signaal en ga aan de wandel door het huis. Loop richting de zolder en kijk op welk punt het signaal eigenlijk begint af te nemen. Dit is het punt waarbij het signaal straks moet gaan overlappen met het nieuwe wifi signaal. De beste plek om de wifi repeater te plaatsen is op de plek waar je nog net volledig bereik hebt. Installeer op deze plek de wifi repeater en je merkt direct een verbetering in het bereik.

De wifi repeater bepaalt alleen het bereik.

Vaak wordt er onterecht gedacht dat je door het plaatsen van een wifi repeater in de buurt van de zolder ook de snelheid kan verhogen. De snelheid wordt altijd bepaald door de router en kan dus niet verhoogt worden door een wifi repeater te plaatsen. Het enige wat je wel kan bereiken is een versterkt signaal, zodat je op zolder met dezelfde snelheid kan internetten als in de buurt van de router. Sneller internet zal je dus moeten regelen via je huidige provider in combinatie met eventueel een nieuwe router. Je kan met deze methode alleen het bereik van je wifi signaal versterken.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *