Ubiquiti is een uniek merk in de wereld van draadloze netwerken. Het combineert de kwaliteit van netwerken die je alleen bij grote bedrijven, concertzalen en vliegvelden ziet, en verpakt dit in een product voor consumenten. Ondanks dat de producten van Ubiquiti gewoonlijk minder ‘plug and play’ zijn dan je bij andere merken ziet zijn de producten van deze producent een echte aanrader.

De Ubiquiti AmpliFi High Density Mesh Point is een set WiFi repeaters die gebruik maken van Mesh WiFi. Deze nieuwe technologie maakt een apart netwerk om onderling te kunnen communiceren, een mesh netwerk verzendt en ontvangt niet alleen, maar communiceert tegelijkertijd ook met de hoofdrouter. Zo gaat de verbinding tussen de verschillende WiFi punten niet ten koste van de snelheid van je internetverbinding.

Het standaardsysteem van de Ubiquiti AmpliFi bestaat uit drie verschillende units. De hoofdunit is de router die je op je internetverbinding aansluit. De twee bijgeleverde Mesh Points vormen het netwerk en zorgen ervoor dat er op een oppervlakte van tot wel 1800 vierkante meter een goede verbinding is. Deze verbindingspunten zijn niets meer dan antennes die uit het stopcontact steken. De antennes kunnen in alle richtingen gebogen worden om zo de beste verbinding te kunnen garanderen. Ze regelen het contact tussen de ontvanger zoals een laptop en mobiele telefoon, en de hoofdrouter die in verbinding staat met het internet.

Bij het installeren van de Mesh Points is het enige wat hoeft te gebeuren het inpluggen in het stopcontact. De Mesh Points herkennen het netwerk meteen en maken onderling verbinding. Deze extra verbindingspunten zijn ontworpen om zo min mogelijk op te vallen en weinig ruimte in te nemen. Door het stijlvolle en innovatieve ontwerp gaan de Mesh Points helemaal op in de inrichting van je huis op kantoor, een echte verborgen kracht op de achtergrond.

Met een speciale applicatie die voor zowel voor iOS als voor Android beschikbaar is beheer je het draadloze mesh netwerk in een handomdraai. Netwerkverkeer monitoren, updates draaien, wachtwoorden veranderen of een gastnetwerk aanmaken kan allemaal gemakkelijk in de zeer gebruiksvriendelijke mobiele applicatie van Ubiquiti. Op het grote ronde scherm dat is ingebouwd in de hoofdrouter is continu de status en de snelheid van het netwerk af te lezen. Bijzonder is dat er geen webversie beschikbaar is om het netwerk te beheren, dit kan alleen via de mobiele applicatie.

Ondanks de hoogwaardige technologie die de Ubiquiti AmpliFi draaiende houdt beschikt het systeem niet over opties zoals VPN, een media- print server en quality of service. Al deze opties vind je wel terug in goedkopere routers en zelfs in modems die geleverd worden vanuit internetproviders. Voor een systeem in deze prijsklasse mag je deze mogelijkheden wel verwachten. Mogelijk worden deze opties door middel van software updates binnenkort alsnog toegevoegd aan de Ubiquiti AmpliFi serie.

Op een schermpje op de hoofdunit zijn de snelheden die het netwerk haalt af te lezen. Dit systeem haalt een doorvoersnelheid van 1300 Mbps op 5GHz plus 450 Mbps op 2,4GHz. Onder andere de Mesh technologie, de hoge signaalsterkte van 26dBm en de onverslaanbare bouwkwaliteit van de producten van Ubiquiti zorgen ervoor dat dit een van de meest betrouwbare en stabiele netwerken is die je thuis of in een klein kantoor kunt aanleggen.

Ondanks dat Ubiquiti AmpliFi een fantastisch systeem is waar je na installatie geen omkijken meer naar hebt is het systeem met €349,00 voor alle drie de units wel aan de prijs. Maar wie een netwerk van superieure kwaliteit wil aanleggen doet er goed aan diep in de buidel te tasten. De snelheid van de Ubiquiti AmpliFi is op dit moment onverslaanbaar.

Voordelen

 • Superieure snelheid en ontvangst zonder het gedoe
 • Zowel qua hardware als software hoge kwaliteit
 • Mesh netwerk voor ongestoorde roaming in het netwerk

Nadelen

 • Voor de gemiddelde gebruiker wel aan de prijs

Onderstaande wifi repeater is door ons als beste getest!

beste wifi repeater

Ubiquiti AmpliFi High Density Mesh Point
 • 8.6/10
  Signaalsterkte - 8.6/10
 • 8.7/10
  Maximale snelheid - 8.7/10
 • 8.2/10
  Installatie gemak - 8.2/10
 • 8.2/10
  Stabiliteit connectie - 8.2/10
8.4/10

Samenvatting

Voordelen

 • Superieure snelheid en ontvangst zonder het gedoe
 • Zowel qua hardware als software hoge kwaliteit
 • Mesh netwerk voor ongestoorde roaming in het netwerk

Nadelen

 • Voor de gemiddelde gebruiker wel aan de prijs
Verzenden
User Review
0 (0 votes)