Plekken waar je geen acceptabele internetverbinding kunt ontvangen op uw PC, tablet, smartphone en laptop. Je ergert je er dood aan en je weet dat er maar één apparaat is dat deze ergernis voor jou op kan lossen; een wifi repeater. In dit artikel kan je de TP Link WA850RE review lezen. Wij hebben de TP Link WA850RE getest op behoorlijk wat verschillende aspecten. De belangrijkste aspecten vatten wij in dit artikel samen om het voor jou overzichtelijk te houden. Zo krijg je meer informatie over hoe in onze review de wifi repeater het deed op het gebied van duurzaamheid. Ook is de TP Link WA850RE getest op de prijs-kwaliteitverhouding en hebben wij nagekeken hoe het met de service van TP Link zat. Veel bedrijven hebben namelijk problemen met het correct behandelen van hun klanten. TP Link ook? Wij keken het voor je na. Ten slotte is er in onze review ook gekeken naar de gebruiksvriendelijk van dit product. Kortom, hier is onze review!

Specificaties TP Link WA850RE

De specificaties van de TP Link WA850RE zijn eigenlijk vrij goed te vergeleken met de andere modellen op de markt, zoals de Dual Band WiFi Repeater. De TP Link WA850RE heeft de beschikking over een over een 2.4 GHz wireless 11n extender. Deze wifi extender wordt pas leuk als we gaan kijken naar het design. TP Link heeft namelijk gekozen om deze versterker een uniek design te geven waardoor een wifi repeater opeens mooi om te zien is. Menig wifi repeaters zijn wat minder bijzonder om te zien, maar de TP Link WA850RE is echt een lust voor het oog. In onze review hadden wij in eerste instantie design als een vrij onbelangrijk aspect aangeschreven, maar TP Link laat zien dat een goed design toch echt wel wat betekent. De minimalistische witte box waarin de TP Link WA850RE geleverd wordt, zorgt er tevens voor dat het uiterlijke aspect nog meer naar voren wordt gebracht. Natuurlijk is het uiterlijk uiteindelijk niet waar het bij een wifi repeater om draait, maar toch is het mooi meegenomen.

Functionaliteit

In onze review is functionaliteit één van de belangrijkste onderdelen. Ten eerste hebben we de wifi repeater getest op het bereik. Want vergroot de repeater het bestaande bereik van de router wel voldoende? Het antwoord op deze vraag is ja. De wifi repeater vergroot het bereik van de router met tenminste 9 meter. Dit betekent dat als je router al een bereik van 10 meter had, dat nu 19 meter is (afhankelijk van de plaatsing van de repeater). Hierdoor kan je op veel meer plekken een goede internetverbinding ontvangen waardoor het surfen op het internet in één klap veel sneller gaat.

Ook de gebruiksvriendelijkheid van dit apparaat is fantastisch. De TP Link WA850RE is namelijk zeer eenvoudig in het gebruik en de installatie is zeer eenvoudig. Het enige wat wij hebben gedaan om de TP Link WA850RE te installeren is het aansluiten van de repeater op het stroomnet, een klik op de knop, in een control panel op 3 vakjes geklikt en het wachtwoord van de router ingevuld. Toen wij dit hadden gedaan waren we al klaar, zo gedaan toch? Dit is een onderdeel waar in deze review veel punten mee gehaald kunnen worden, en de TP Link WA850RE verdiend deze punten dubbel en dwars. De makkelijke setup en duidelijke gebruiksaanwijzing zorgt ervoor dat het gebruik van dit apparaat zeer eenvoudig is.

Conclusie TP Link WA850RE

De TP Link WA850RE komt duidelijk naar voren als een product van hoge kwaliteit. We kunnen niet ontkennen dat dit ongelofelijke stijlvolle product een toevoeging aan het uiterlijk van iedere woonkamer is. Voor zo’n klein apparaatje biedt deze wifi repeater toch behoorlijk wat functies. Als jij van plan bent deze wifi repeater op meerdere plekken te gebruiken waardoor je hem dus regelmatig verplaatst, kan ik je deze repeater zeker aanraden. Maar toch doet deze repeater onder ten opzichte van de Dual Band WiFi Repeater. De Dual Band WiFi Repeater kwam toch beter naar voren op punten als gebruiksvriendelijkheid en service dan de TP Link WA850RE. Daarom kan er aan deze review als conclusie worden verbonden dat de TP Link WA850RE een goed product is voor een goede prijs, maar je kunt voor hetzelfde geld een betere repeater krijgen. Dus de enige keuze die jij hoeft te maken is of jij kiest voor het design van de TP Link WA850RE of de prijs-kwaliteit verhouding van bijvoorbeeld de Dual Band WiFi Repeater.

TP Link WA850RE
 • 9/10
  Signaalsterkte - 9/10
 • 8/10
  Maximale snelheid - 8/10
 • 8.6/10
  Installatie gemak - 8.6/10
 • 8.5/10
  Stabiliteit connectie - 8.5/10
8.5/10

Samenvatting

Voordelen

 • Gebruiksvriendelijk

Nadelen

 • Hogere prijsklasse
 • Snelheid is niet altijd optimaal
Verzenden
User Review
3.67 (3 votes)