Specificaties

De TP-LINK RE210 is een vrij nieuw model, uitgekomen in maart 2015. Er zijn dus nog niet veel reviews over geschreven, maar daar gaan we verandering in brengen. De TP-LINK RE210 werkt op zowel 2.4 frequentie als op 5GHZ, maar het is bewezen dat de 5GHZ frequentie beter werkt en sterker is met dit model. De WiFi repeater is ongeveer 8cm groot en 5cm dik, wat dit model kleiner maakt dan bijvoorbeeld een Linksys RE6700. Het model heeft twee antennes die uit- en in kunnen vouwen. Het heeft een aantal knoppen (aan/uit, reset-knop, LED lichten uit knop) en LED-lichtjes om aan te geven op welke frequentie het werkt en of de WiFi repeater aan of uit is. Je kunt de TP-LINK RE210 online bekijken en de settingen zijn ook online te veranderen, via een TP-LINK portaal. Het is dus erg makkelijk om in een handig overzicht precies in te stellen hoe je wilt dat de WiFi repeater te werk gaat.

Plus- en minpunten

+              De setup van de TP-LINK RE210 is een droom die werkelijkheid wordt. Via een online portaal kun je gemakkelijk alle instellingen goed zetten en je netwerk beveiliging. Kies snel een frequentie en het portaal doet de rest.

+              Deze WiFi repeater heeft twee openingen. Je kunt dus een opening gebruiken voor je algemene WiFi netwerk en de andere gebruiken om een sterke connectie te hebben op je XBOX of PS4.  

+              Op 2.4GHZ werkt deze repeater minder, maar dat verschil wordt overbrugd door een sterk resultaat op 5GHZ. Dit is een echt pluspunt, want veel computers werken op 5GHZ.

 

              De TP-LINK RE210 – AC750 heeft geen USB poorten. Je kunt er dus echt alleen je internet kabels aan bevestigen. USB poorten op een WiFi repeater zijn handig voor een directe WiFi link tussen apparaten zoals telefoons, tablets en laptops.

               Er wordt geadverteerd dat de TP-LINK RE210 een bereik heeft van minstens 30 meter. Dit is in de werkelijkheid niet zo. Het bereik van de TP-LINK RE210 ligt meer rond de 22 meter. Dat lijkt misschien een klein verschil, maar het kan erg vervelend zijn.

Conclusie

Twee frequenties die beide goed werken, maar geen USB poorten. Een heerlijk snel en overzichtelijk management systeem, maar minder bereik op 2.4GHZ. Je moet voor jezelf beslissen wat je belangrijker vind, mocht je voor deze WiFi repeater kiezen. De prijzen van deze repeater vallen tussen de 50 en 70 euro, wat nog best duur is voor een WiFi repeater die niet alles heeft. Zelf raden we het Dual Band WiFi Repeater model aan, deze is beschikbaar tegen een goede prijs en is bewezen de beste WiFi repeater.

Onderstaande wifi repeater is door ons als beste getest!

beste wifi repeater

TP-LINK RE210 - AC750
 • 8/10
  Signaalsterkte - 8/10
 • 8.5/10
  Maximale snelheid - 8.5/10
 • 8.5/10
  Installatie gemak - 8.5/10
 • 8.3/10
  Stabiliteit connectie - 8.3/10
8.3/10

Samenvatting

Voordelen

 • Makkelijke installatie.
 • Dual band

Nadelen

 • De TP-LINK RE210 – AC750 heeft geen USB poorten
 • Niet optimaal bereik
Verzenden
User Review
0 (0 votes)
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *