Er zijn tegenwoordig een hoop repeaters op de markt. Repeaters zijn kleine apparaatjes die het WiFi signaal opvangen en vervolgens “herhalen”, zodat je ook in ruimtes waar je normaliter een zwak signaal hebt een goed signaal kunt ontvangen. In dit stukje tekst gaan we het hebben over de WiFi repeater gemaakt door Startech. Dit bedrijf heeft een hoofdvestiging in Canada en verkoopt in 11 landen over de hele wereld. Hun motto? “Hard-to-find made easy” (Moeilijk te vinden, makkelijk gemaakt). Startech streeft er naar om onderdelen en producten aan te bieden aan IT-professionals tegen een scherpe prijs.

Specificaties

Deze WiFi repeater heeft een ingebouwde firewall, een access point om je apparaten direct van een sterk signaal te voorzien en twee interne antennes om het signaal beter op te pikken. Dit model kan snelheden aan tot maar liefst 300mb en ondersteunt alle soorten beveiliging (WEP, WPA en WPA2 beveiliging). De repeater wordt geleverd met wee jaar garantie en heeft een bereik van 300 meter. Het model wordt geleverd met een ethernet kabel, een handleiding, een uitwisselbare stekker voor de voedingsadapter en natuurlijk de Startech repeater.

Plus- en minpunten

+              Deze repeater heeft een interne firewall. Dit betekent dat, naast gebruik van de normale beveiligingen (WEP, WPA en WPA2), het nog moeilijker is om in te breken op het WiFi signaal van deze repeater. Wil je gaan voor veilig? Ga dan voor deze repeater van Startech.

+              Deze repeater heeft een groot bereik van maar liefst 300 meter. Zo kun je er voor zorgen dat je in iedere kamer van je huis (of natuurlijk in de tuin) een sterk signaal ontvangt. Handig!

+              Je kunt direct van functie wisselen zonder op een knop te drukken. Je kunt draadloos aangeven of je de repeater van Startech wil gebruiken als een AP (Access Point) of als een draadloze repeater.

–               Over het algemeen kost deze repeater ongeveer 50 euro. Dit is een gemiddelde. Op sommige websites word deze repeater voor zelfs 60 euro aangeboden!

               De repeater maakt gebruik van een goedkope Realtek chipset.

               De Startech repeater heeft weliswaar een groot bereik, maar in de praktijk komt het vaak voor dat het signaal zwakker is wanneer repeaters een groter bereik hebben (dit doordat ze een grote afstand moeten afleggen). Koop je dus een repeater puur voor het bereik? Deze Startech repeater heeft zo zijn minpunten.

Conclusie

Hieruit kunnen we een snelle conclusie trekken: dit model is perfect wanneer je gaat voor draadloze beveiliging en een firewall. Weegt dit op tegen de nadelen? Het antwoord op die vraag is: Nee. Wanneer je op zoek bent naar een betere repeater tegen een betere prijs raden we je aan een blik te werpen op de Dual Band WiFi Repeater. Deze repeater komt als beste uit de test met een gemiddelde score van een 9.5. Deze repeater is tevens het best verkochte model repeater van dit jaar!

Startech Wifi Repeater
 • 8.5/10
  Signaalsterkte - 8.5/10
 • 8.3/10
  Maximale snelheid - 8.3/10
 • 8.4/10
  Installatie gemak - 8.4/10
 • 8/10
  Stabiliteit connectie - 8/10
8.3/10

Samenvatting

Voordelen

 • Deze repeater heeft een interne firewall.
 • Deze repeater heeft een groot bereik van maar liefst 300 meter.

Nadelen

 • Hogere prijsklasse
 • De repeater maakt gebruik van een goedkope Realtek chipset.
Verzenden
User Review
0 (0 votes)
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *