Sitecom is een Nederlands merk dat zich richt op de onderkant van de markt. De budget WiFi Range Extenders van Sitecom, zoals de WLX-5100 zijn goed inzetbaar op kleinere oppervlakken en bij toepassingen waar de beste specificaties minder van belang zijn. De Sitecom WLX-5100 nu aanschaffen? Klik hier!

De WLX-5100 levert een totale snelheid van 750 Mbps, waarvan 300 Mbps op 2,4 GHz en  450 Mbps op de 5 GHz band. Dit alles met de laatste draadloze technologieën zoals 802.11ac, de snelste Wi-Fi-technologie die op dit moment beschikbaar is. Het maakt deze repeater tot een prima basismodel voor de minder veeleisende gebruiker die gemakkelijk en snel zijn draadloze netwerk wil uitbreiden.

De Sitecom WLX-5100 wordt geprezen om zijn compacte ontwerp, zijn installatiegemak en het goede bereik. Het is dan ook een perfecte WiFi repeater voor een gemakkelijke basisopstelling. Direct na het installeren zul je merken dat de ontvangst van WiFi binnen je huis of kantoor stukken beter is. Eindelijk kun je ook films van hoge kwaliteit streamen op zolder of in de tuin!

De One Push Set-up maakt het heel simpel om dit systeem met een druk op de knop werkend te krijgen. Er zijn aparte knoppen voor het 5GHz en 2.4GHz netwerk. Door de verschillende LED lampjes op de WLX-5100 te controleren zie je in een oogopslag of de verbinding tussen de router en de repeater voldoende is om een stabiel netwerk op te zetten. Verplaats eventueel de WiFi Range Extender naar een ander stopcontact om te kijken of de draadloze prestaties verbeteren.

De WLX-5100 ondersteunt alle moderne beveiligingsstandaarden waaronder 64/128-bits WEP, WPA en WPA2. Zo weet je zeker dat deze repeater met elk mogelijk bestaande draadloze netwerk werkt en deze gemakkelijk kan uitbreiden.

Bijzonder is dat het product wordt geleverd met een garantie van tien jaar. Zo weet je in ieder geval zeker dat je de komende jaren over een goed WiFi netwerk beschikt. Als je gebruik wil maken van deze langlopende garantie moet je echter het product wel drie weken na aankoop registreren.

Al met al is de WLX-5100 een prima instapmodel voor de gebruiker die minder waarde hecht aan topsnelheid en alle extra opties die andere WiFi Range Extenders wel bieden. Met de verbinding met een snelheid van 750 Mbps ben je verzekerd van een prima verbinding voor dagelijkse bezigheden op het internet.

Voordelen

 • Goede prijs-kwaliteit verhouding
 • Snelheid van 750 Mbps vormt een prima instapmodel

Nadelen

 • Bouwkwaliteit en ontwerp is minder goed dan bij concurrentie

Onderstaande wifi repeater is door ons als beste getest!

beste wifi repeater

Sitecom WLX-5100
 • 8/10
  Signaalsterkte - 8/10
 • 8.1/10
  Maximale snelheid - 8.1/10
 • 8/10
  Installatie gemak - 8/10
 • 8/10
  Stabiliteit connectie - 8/10
8/10

Samenvatting

Voordelen

 • Goede prijs-kwaliteit verhouding
 • Snelheid van 750 Mbps vormt een prima instapmodel

Nadelen

 • Bouwkwaliteit en ontwerp is minder goed dan bij concurrentie
Verzenden
User Review
0 (0 votes)