Wil je optimaal kunnen streamen, gamen en appen dan is het noodzakelijk om over een sterk wifi netwerk in huis te beschikken. Is jouw huidige netwerk niet zo snel dan is het geen verkeerd idee om te kiezen voor een goede wifi repeater. Door middel van een wifi repeater ben je in staat om het signaal van de wifi op de best mogelijke manier te ondersteunen. De TP-Link Omada SDN EAP225 is een populaire repeater om te kiezen. In dit artikel laten wij je wat meer zien over onze bevindingen met dit apparaat.

Specificaties van de repeater

Laten we maar eens beginnen bij het begin. De TP-Link Omada SDN EAP225 is aan te merken als een speciale soort dual band wifi repeater. Hoewel de TP-Link Omada SDN EAP225 met name bedoeld is voor zakelijk gebruikt is het uiteraard ook mogelijk om hem voor particulier gebruik op te zetten. Deze wifi repeater beschikt over een snelheid van 450Mbps op 2.4GHz en 866Mbps op 5GHz en 3×3 MIMO technologie. Dit is over het algemeen meer dan genoeg om optimaal gebruik te maken van jouw wifi. Daarnaast is de TP-Link EAP225 uitgerust met 1 Gigabit LAN-poort voor een snelle bekabelde verbinding.

Een groot voordeel van de TP-Link Omada SDN EAP225 is het feit dat hij is voorzien van een mesh ondersteuning. Indien je minimaal een ander acces point aansluit dan kan je jouw andere TP link punten met mesh ondersteuning draadloos verbinden met dit centrale punt. Dit is handig voor de mensen die een ruimte hebben waarbij je niet ieder acces point aan kunt sluiten met de kabel. Zowel de TP-Link EAP245, EAP225, EAP225-Outdoor en EAP265 HD zijn met elkaar te combineren. Dit maakt het mogelijk om een volledige Wifi dekking te realiseren bij jou in huis.

Als we kijken naar de functies van de TP-Link Omada SDN EAP225 dan zien we dat deze toch een beetje beperkt zijn. Hoewel het mogelijk is om het aantal apparaten wat gebruik maakt van het netwerk te personaliseren is het toch een klein beetje karig. Wat wel een voordeel is, is het feit dat de TP-Link Omada SDN EAP225 is voorzien van een load balance functie. Deze speciale functie zorgt voor een goede verdeling van de gebruikers over zowel de 2,4GHz als 5GHz frequentie. Dit maakt het mogelijk om altijd over een sterk netwerk te beschikken, precies wat je wilt hebben met een wifi repeater.

Daar komt bij dat deze wifi repeater is voorzien van de speciale Captive portal functie. Door deze functie is het voor gasten mogelijk om ook gebruik te maken van het wifi netwerk. Hiervoor moeten ze even inloggen via een speciale inlogpagina. Hoewel dit niet van toepassing is op particuliere gebruikers is het wel handig voor bijvoorbeeld horecaondernemers die wifi verbinding mogelijk willen maken op het terras. De eenvoudige software maakt het makkelijk om de TP-Link Omada SDN EAP225 repeater te installeren. Hou er wel rekening mee dat de software van de wifi repeater helaas niet op iedere computer draait, dit is dus wel een minpunt.

Pluspunten van de TP-Link Omada SDN EAP225

Je weet nu wat de TP-Link Omada SDN EAP225 is. Wat je alleen nog niet weet is wat de grootste voordleen zijn van deze repeater. Hieronder vind je de grootste pluspunten op een rijtje.

 • De TP-Link Omada SDN EAP225 is voorzien van gebruiksvriendelijke software
 • Je bent in staat om de wifi repeater binnen no time te installeren
 • Deze wifi repeater is beschikbaar voor een relatief lage prijs

Minpunten van de TP-Link Omada SDN EAP225

Belangrijk om te weten is dat de TP-Link Omada SDN EAP225 niet alleen pluspunten heeft, er zijn namelijk ook een paar nadelen waar je je wel bewust van zou moeten zijn.

 • De TP-Link Omada SDN EAP225 software draait helaas niet op iedere computer
 • Deze wifi repeater heeft beperkte functies voor personalisering van het netwerk

Conclusie – budget wifi repeater met relatief goede prestaties

Door het bovenstaande heb je als het goed is een beter beeld gekregen over de TP-Link Omada SDN EAP225. Het is echt aan te merken als een wifi repeater in het middensegment. Dit houdt in dat je voor relatief weinig geld een goede wifi repeater in huis kunt halen. Nu is het wel zo dat de TP-Link Omada SDN EAP225 beperkte functionaliteiten heeft en dat de software helaas niet op iedere computer kan draaien. Dit brengt met zich mee dat de Dual Band Wifi Repeater wellicht een betere keuze is om te overwegen.

Onderstaande wifi repeater is door ons als beste getest!

beste wifi repeater

TP-Link Omada SDN EAP225
 • 8/10
  Signaalsterkte - 8/10
 • 8/10
  Maximale snelheid - 8/10
 • 8.9/10
  Installatie gemak - 8.9/10
 • 8.1/10
  Stabiliteit connectie - 8.1/10
8.3/10

Samenvatting

Voordelen

 • Gebruiksvriendelijk
 • Makkelijke installatie
 • Laaggeprijsd.

Nadelen

 • Niet met elke PC compatibel
 • Beperkte functies om te personaliseren
Verzenden
User Review
0 (0 votes)