TP-Link AC1900
 • 8.5/10
  Signaalsterkte - 8.5/10
 • 7.8/10
  Maximale snelheid - 7.8/10
 • 8.8/10
  Installatie gemak - 8.8/10
 • 7.9/10
  Stabiliteit connectie - 7.9/10
8.3/10

Samenvatting

Voordelen

 • Plug & Play
 • Groot bereik

Nadelen

 • Groot formaat
 • Middelmatige prestaties
Verzenden
User Review
0 (0 votes)

De kans is groot dat je thuis netwerk niet bepaald snel is. Er is namelijk een reden dat je hier op de site terecht bent gekomen. Door te kiezen voor een goede wifi repeater ben je in staat om jouw reeds bestaande netwerk op de best mogelijke manier te versterken. Dit zorgt ervoor dat je ook in buiten de buurt van je router over een sterke verbinding beschikt. In dit artikel laten wij je onze bevindingen zien van de XXX, een van de meest populaire wifi repeaters van dit moment.

Specificaties van de wifi repeater

De TP-Link AC1900is te herkennen aan het vrije strakke design. Door het strakke design is dit een wifi repeater die niet echt op zal vallen in huis, dit is dan ook gelijk het voordeel. Het nadeel is wel dat deze wifi repeater niet bepaald een handige vorm heeft. Door deze ietwat lastige vorm is het vrij complex om hem op de juiste manier in te muur te plaatsen zonder dat je hiervoor al te veel ruimte hoeft vrij te maken. Belangrijk om te weten is dat je deze wifi repeater door de propping stand niet plat op je bureau kunt leggen of aan de muur kunt bevestigen.

Een voordeel is wel weer dat alles goed is afgewerkt en dat de lampjes niet storen wanneer de TP-Link AC1900 aan staat. Een ander voordeel is dat deze wifi repeater is voorzien van drie antennes die afneembaar zijn. Ook is hij voorzien van verschillende soorten aansluitpoorten, dit zijn onder andere een USB 2.0-poort, een WPS- en resetknop, een Ethernetaansluiting, een stopcontact en een schakelaar. Aan de zijkant bevindt zich een tweede USB-poort. Deze USB 3.0-poort kan je gebruiken voor het delen van bestanden via je netwerk via een USB-stick.

De TP-Link Archer C9 is aan te merken als een echte budget router. Als zodanig is het niet zo dat je hier al te veel hoge eisen aan kan stellen. Deze wifi repeater is in staat om een snelheid van 1900Mbps te behalen op beide banden. Dit is snel genoeg voor eigenlijk iedereen zijn netwerk, al is het niet heel bijzonder als we het vergelijken met de duurdere modellen. Op de 2.4GHz band levert de TP-Link Archer C9 gemiddeld 18.2Mbps en 11.6Mbps op respectievelijk 2m en 5m afstand. Dit is ook weer iets wat we bij veel andere budget wifi repeaters zien.

De TP-Link Archer C9 AC1900 is dus betaalbaar en biedt respectabele prestaties, al is het echt niet de snelste router die je kut vinden. Een nadeel is dat de bestand overdracht snelheid middelmatig is. Wat wel weer een voordeel is, is het feit dat deze wifi repeater is voorzien van de speciale Beam forming-technologie. Deze optimaliseert het signaal in de richting van de aangesloten draadloze apparaten. Bovendien beschikt deze router over een volledige reeks I/O-poorten en een breed scala aan opties voor het personaliseren van het netwerk. Deze opties maken het een prettig product om te gebruiken.

Pluspunten van de TP-Link AC1900

Nu je wat meer weet over de specificaties is het tijd om te kijken naar de voordelen van de TP-Link AC1900. We hebben de grootste pluspunten hieronder even voor je op een rijtje gezet:

 • Het is erg eenvoudig om deze wifi repeater te installeren bij jou in huis
 • De TP-Link AC1900 voorziet je woning van de juiste wifi dekking

Minpunten van de TP-Link AC1900

Hoewel de TP-Link AC1900 zeker wat pluspunten heeft is het helaas ook zo dat er een aantal nadelen zitten aan dit product. We hebben de belangrijkste minpunten van deze repeater voor je verzameld:

 • Doordat deze wifi repeater wat groter is past hij niet zo makkelijk in het stopcontact
 • Deze wifi repeater is niet heel bijzonder en heeft relatief middelmatige prestaties

Conclusie – goede prestaties maar niets bijzonders

We hopen dat je dankzij de bovenstaande informatie een beter beeld hebt gekregen over de TP-Link AC1900. Zoals je hebt kunnen zien is het een prima wifi repeater om te kiezen. Het strakke design en de hoge dekking in huis komt zeker van pas. Nu is het wel zo dat de TP-Link AC1900 relatief duur is in verhouding tot de prestaties die het product weet te leveren. Mocht je een soortgelijke kwaliteit in huis willen halen maar niet gelijk de hoofdprijs willen betalen dan is het altijd mogelijk om te kiezen voor de Dual Band Wifi Repeater. Dit is de wifi repeater die op dit moment als beste uit de test komt. Over deze wifi repeater kan je hier op de site veel meer informatie vinden.

Onderstaande wifi repeater is door ons als beste getest!

beste wifi repeater