De Netgear WN2000RPT is een van de vele wifi repeaters van Netgear. Dit topmodel is voorzien van veel features die het voor de gebruiker eenvoudiger maakt om snel en eenvoudig de wifi repeater te installeren en met het draadloze netwerk verbinding te maken. Doordat het de beschikking heeft over vier verschillende Ethernet poorten kunnen er verschillende apparaten aangesloten worden.

Functionaliteit Netgear WN2000RPT

Deze Wi-Fi versterker is speciaal ontworpen om het signaal van jouw huidige netwerk te versterken waardoor je nog steeds tot wel 300 Mbps internet kunt gebruiken. Het is voor de WN2000RPT niet alleen mogelijk om je internet te versterken, maar ook om te fungeren als een brug voor andere apparaten. Het kan apparaten als game consoles en TV’s gemakkelijk en snel van internet voorzien. De LED-indicator voorziet je continu van informatie over de huidige status van de verbindingen.
Een ander uniek onderdeel van de WN2000RPT is de mogelijkheid om met één druk op de knop het draadloze internet uit te zetten. Je kunt dan nog wel gebruik maken van internet met de apparaten die via een kabel op de repeater aangesloten zijn maar draadloze apparaten kunnen dat dan niet meer. Ook de WPS setup knop zorgt ervoor dat je binnen enkele seconden een beveiligde verbinding met je router tot stand brengt. Dit voorkomt lange installatietijden en zorgt ervoor dat je meteen met je nieuwe wifi repeater aan de slag kunt.

Plaatsing van de WN2000RPT

Het lastigste onderdeel van het installeren van een wifi versterker blijft de plaatsing. Het is namelijk erg lastig om de ideale locatie van de wifi repeater te vinden. Als je de repeater op de verkeerde locatie plaatst, bestaat er nog steeds een kans dat je ‘dead spots’ in je huis of kantoor hebt. De wifi repeater beschikt over een LED licht dat jou informatie geeft over de beste locatie om de versterker te plaatsen. Hierdoor hoef je niet eindeloos te gaan testen of je de juiste locatie gevonden hebt, want hier helpt de versterker jou al mee!

Garantie en service bij Netgear

Netgear hecht veel waarde aan tevreden klanten en dit is terug te zien aan de manier hoe zij met haar bestaande en nieuwe klanten omgaat. De supportpagina van Netgear is zeer gebruiksvriendelijk opgesteld waardoor je al snel door hebt op welke pagina je moet zijn om aan bepaalde informatie te komen. Voor specifieke vragen over je wifi versterker kun je de Netgear klantenservice bereiken via de telefoon of e-mail. Tot 90 dagen na je aankoop kun je gebruik maken van de gratis hulp via de telefoon van Netgear.

Conclusie

Al met al kan er gezegd worden dat deze wifi repeater van Netgear één van de best geteste wifi repeater is. Door de eenvoudige installatie en de mogelijkheid om de juiste plaatsingslocatie te vinden is dit een zeer gebruiksvriendelijke versterker. Over de service van Netgear zelf kan positief maar ook lichtelijk negatief gesproken worden. Het feit dat na 90 dagen betaald moet worden voor de telefonische support is een beetje scheef en vooral ongewoon. Toch zijn wij van mening dat deze versterker van Netgear een waardevolle toevoeging aan iedere netwerkverbinding is.

Onderstaande wifi repeater is door ons als beste getest!

beste wifi repeater

Netgear WN2000RPT
 • 8.2/10
  Signaalsterkte - 8.2/10
 • 8/10
  Maximale snelheid - 8/10
 • 8.4/10
  Installatie gemak - 8.4/10
 • 8/10
  Stabiliteit connectie - 8/10
8.2/10

Samenvatting

Voordelen

 • Gebruiksvriendelijk

Nadelen

 • Maximale snelheid is niet optimaal
Verzenden
User Review
0 (0 votes)