Een slechte internetverbinding is iets wat je natuurlijk niet wilt hebben. Het is niet alleen erg vervelend tijdens het werken, maar het is ook niet prettig als je nergens in huis je appjes kunt ophalen of je series kunt kijken op Netflix. Wil je jouw verbinding verbeteren dan is een Wifi repeater dé aanwinst om te maken. Een zeer populaire optie van dit moment is de Netgear Nighthawk EX8000. Ben je benieuwd wat je van deze repeater kunt verwachten? Lees dit artikel dan zeker even goed door. We hebben onze bevindingen namelijk hieronder voor je op een rijtje gezet

Specificaties van de repeater

De Netgear Nighthawk EX8000 is niet te missen als je hem voor het eerst ziet. We overdrijven dan ook niet wanneer we zeggen dat dit een enorm grote wifi repeater is om te zien. Met zijn afmetingen van 8,9 x 6,7 x 3,7 inch is het niet bepaald een onopvallende aanwinst voor in huis. Je kunt hem het beste op een bureau, boekenplank of verborgen achter een bank zetten. Het pakket bevat een AC-adapter aansluiting die je eenvoudig kunt koppelen aan de Netgear Nighthawk EX8000. Door de twee punt aansluiting voorzie je jouw Netgear Nighthawk EX8000 altijd van stroom om optimaal te functioneren.

Aan de bovenzijde van het apparaat bevinden zich acht LED lichtjes die de status van het 2,4GHz- en 5GHz-netwerk, de gegevensstroom naar clients en de Ethernet- en USB-activiteit weergeven. Extra LED lichtjes geven de status van de verbinding aan. Ook is hij voorzien van een doorvoerindicator. Beiden lichtjes lichten wit op wanneer de Netgear Nighthawk EX8000 goed functioneert. Het voordeel hiervan is dat je precies kunt zien hoe de wifi repeater het doet en of jouw netwerk optimaal wordt versterkt.

Deze wifi repeater maakt gebruik van de speciale FastLane3-technologie die een van zijn 5GHz-kanalen wijdt aan het verplaatsen van gegevens tussen de hostrouter en de wifi repeater. Hij is voorzien van de mogelijkheid om 1.733 Mbps en 866 Mbps over de twee 5GHz kanalen te verplaatsen. Dit betekent dat de snelheid erg hoog ligt in verhouding tot andere wifi repeaters. Door deze hoogwaardige snelheid weet je zeker dat je voorzien bent van een uitstekende wifi repeater voor in huis.

De Netgear Nighthawk EX8000 is gewoon een uitstekende wifi repeater. De keerzijde is dat de antennes niet op het doelgebied kunnen worden gericht en ook niet kunnen worden vervangen door krachtigere exemplaren. Gelukkig kan de Netgear Nighthawk EX8000 zijn signaal doorgeven aan een andere Netgear Nighthawk EX8000 repeater. Hiervoor moet je er dan wel gelijk twee hebben. Door de erg hoge prijs van de Netgear Nighthawk EX8000 is dit niet echt mogelijk voor veel mensen. De prestaties zijn echt prima, maar door de hoge prijs is het niet echt een toegankelijke keuze voor beginners. Zij kunnen beter hun keuze leggen op een ander soort wifi repeater.

Pluspunten van de Netgear Nighthawk EX8000

Nu je wat meer weet over de specificaties van de Netgear Nighthawk EX8000 is het tijd om te kijken naar de belangrijkste voordelen van dit product. De grootste pluspunten vind je hieronder op een rijtje:

 • De Netgear Nighthawk EX8000 biedt een zeer sterke verbinding voor jouw netwerk
 • De software is makkelijk te gebruiken voor beginners en voorzien van diverse opties
 • De Netgear Nighthawk EX8000 maakt het mogelijk om snel te downloaden

Minpunten van de Netgear Nighthawk EX8000

Er zitten naast de vele pluspunten helaas ook een aantal minpunten aan de repeater van Netgear Nighthawk EX8000. Om je op weg te helpen hebben we de grootste minpunten weer voor je verzameld

 • Deze Wifi repeater is aanzienlijk duurder dan andere soorten wifi repeaters voor in huis
 • De Netgear Nighthawk EX8000 is erg groot en niet bepaald mooi om te zien
 • Je krijgt maar 90 dagen onderhoud op de Netgear Nighthawk EX8000 bij aanschaf

Conclusie – goede wifi repeater maar erg duur

Je hebt door de bovenstaande informatie waarschijnlijk een beter beeld kunnen krijgen over de wifi repeater Netgear Nighthawk EX8000 en over de voordelen die dit product met zich mee weet te brengen. Als we kijken naar de specificaties en naar de voordelen dan zien we dat het een prima optie is om te overwegen. Een groot nadeel is alleen wel dat de Netgear Nighthawk EX8000 erg duur is in verhouding met andere modellen. Dit zorgt ervoor dat wij je aanraden om te kiezen voor de Dual Band Wifi Repeater. Voor een lagere prijs ben je in staat om soortgelijke resultaten te boeken bij jou in huis.

Onderstaande wifi repeater is door ons als beste getest!

beste wifi repeater

Nighthawk EX8000
 • 8.8/10
  Signaalsterkte - 8.8/10
 • 8.7/10
  Maximale snelheid - 8.7/10
 • 8.5/10
  Installatie gemak - 8.5/10
 • 8.2/10
  Stabiliteit connectie - 8.2/10
8.6/10

Samenvatting

Voordelen

 • Sterke verbinding
 • Gemakkelijke installatie
 • Hoge snelheden

Nadelen

 • Aanzienlijk duurder
 • Groot en omvangrijk
 • Slechts 90 dagen onderhoud
Verzenden
User Review
0 (0 votes)