De kans is groot dat je op zoek bent naar een nieuwe Wifi repeater voor bij jou in huis. Je bent namelijk met een reden dat je hier op de site terecht bent gekomen. De Netgear EX6130 is een prima optie om te overwegen voor jouw netwerk. Met deze dual band weet je zeker dat je een perfecte kwaliteit in handen hebt. Het is tijd om je wat meer te laten zien over dit unieke product. Door dit goed door te nemen weet je precies wat je kunt verwachten van het bestellen van de Netgear EX6130 voor jouw wifi netwerk in huis.

Specificaties van de repeater

Als we kijken naar de snelheid dan zien we dat deze repeater een prima optie is. Deze repeater is namelijk voorzien van een snelheid van ruim 1,2Gbps. De snelheid voor de ethernet verbinding bedraagt in totaal 100Mbps. Dit is niet extreem veel, echter komt het wel overeen met andere producten in deze prijsklasse. Door de hoge snelheid is het mogelijk om alles te doen wat je gewend bent met je normale netwerk, denk onder andere aan gaming en streaming.

Met de Netgear EX6130 weet je zeker dat je in staat bent om jouw Wifi signaal net even wat sterker te maken in huis. Dit maakt het mogelijk om naast je woonkamer ook in de slaapkamer of keuken over een erg sterk netwerk te beschikken. Hoewel het signaal wat minder sterk is dan die van de duurdere modellen is het een prima aanvulling voor bij jou in huis. Hou er rekening mee dat deze wifi repeater niet geschikt is voor de zeer lange afstanden. Heb je bijvoorbeeld een tuinhuisje in de tuin staan waar je verbinding wilt krijgen dan is dit niet de beste optie om te kiezen.

Als we kijken naar het design dan zien we dat de Netgear EX6130 is voorzien van twee uitstekende antennes. Deze antennes zorgen er natuurlijk voor dat je over de best mogelijke ondersteuning van je netwerk beschikt wanneer je de repeater in gebruikt neemt. Door de compacte omvang is het mogelijk om de Netgear EX6130 overal in huis te gebruiken.  Dankzij het geïntegreerde stopcontact raak je geen stopcontact kwijt en kun je toch je laptop opladen. Met de ingebouwde netwerkaansluiting kun je ook een apparaat via een netwerkkabel aansluiten, dit komt zeker van pas tijdens het verbinden.

Je kunt bij het instellen van de Netgear EX6130 kiezen om deze in te stellen als ‘nieuw’ netwerk met een eigen SSID. Echter is het ook mogelijk om een netwerk met dezelfde naam te kiezen voor je hoofdrouter. Op deze manier stel je ‘roaming’ in en zal je draadloze apparaat automatisch verbinding maken met het verbindingspunt wat de beste verbinding mogelijk weet te maken in huis. Beide opties zijn voorzien van hun eigen voordelen en nadelen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je met de laatste optie met een verkeerd access point verbonden bent.

Pluspunten van de Netgear Nighthawk EX8000

De Netgear EX6130 heeft een aantal grote voordelen te bieden voor jou als klant zijnde. We hebben het wat makkelijker gemaakt door de belangrijkste pluspunten onder elkaar te zetten:

 • De Wifi Analytics-app stelt je in staat om de repeater op de beste plaats in huis te zetten
 • Dankzij MIMO kun je meerdere apparaten aansluiten zonder dat je netwerk trager wordt
 • Met deze Wifi repeater beschik je over de speciale dual band ondersteuning

Minpunten van de Netgear Nighthawk EX8000

Hoewel de Netgear EX6130 veel voordelen heeft zijn er ook een aantal nadelen waar je je bewust van moet zijn bij het kopen van deze wifi repeater. Hieronder vind je de grootste nadelen terug:

 • Wil je gebruik maken van de hoogste snelheid van de router dan moet de aangesloten router de AC Wifi-standaard ondersteunen.
 • Deze Wifi repeater heeft een relatief kort bereik in verhouding tot andere soorten apparaten

Conclusie – een relatief goede wifi repeater

Door het bovenstaande weet je als het goed is beter waarom de Netgear EX6130 een prima optie is om te overwegen als je op zoek bent naar een wifi repeater. Het feit dat deze wifi repeater beschikt over een compact design en nagenoeg geen ruimte in beslag neemt maakt het een verstandige keuze voor de mensen die niet zoveel ruimte hebben voor de repeater. Nu kent deze repeater wel wat nadelen. Door deze nadelen is het handiger om te kiezen voor de Dual Band Wifi Repeater. Met deze repeater ben jij ook in staat om alle voordelen te ondervinden van dit handige product.

Onderstaande wifi repeater is door ons als beste getest!

beste wifi repeater

Netgear EX6130
 • 8.2/10
  Signaalsterkte - 8.2/10
 • 8.7/10
  Maximale snelheid - 8.7/10
 • 8/10
  Installatie gemak - 8/10
 • 7.8/10
  Stabiliteit connectie - 7.8/10
8.2/10

Samenvatting

Voordelen

 • Gemak via de Wifi Analytics-app
 • Meerdere apparaten toevoegen via MIMO
 • Dual Band

Nadelen

 • Relatief kort bereik
Verzenden
User Review
0 (0 votes)