Linksys is al jarenlang één van de bekendste namen op het gebied van draadloze internet technologie. Alhoewel Linksys als kleine start-up is gestart in 1995 en 8 jaar later werd overgenomen door Cisco draagt het nog steeds de Linksys naam. Met de Linksys RE1000 kan een bestaand signaal van een router versterkt worden waardoor er op meerdere locaties in een huis of kantoor een bruikbare internetverbinding gerealiseerd kan worden.

Functionaliteit

De RE1000 is een bijzondere wifi repeater welke ondersteund wordt door de wireless-N technologie. Hierdoor is het mogelijk om zelfs de snelste internetverbindingen te verzenden naar de plekken waar je voorheen geen internet kon krijgen. Doordat de wifi versterker van verschillende ethernet poorten voorzien is, kan je ook andere apparaten zoals een televisie, internetradio en Playstation op de wifi versterker aansluiten. Hierdoor hoef je geen lange kabels naar je router te trekken en kan je meteen gebruik maken van een snelle internetverbinding.

Ook deze Linksys router is voorzien van een slimme setup knop waarmee je binnen enkele seconde een beveiligde draadloze internetverbinding kunt opzetten. Hierdoor hoef je niet te puzzelen hoe je jouw internetverbinding sterker maakt, dit doet de wifi repeater voor jou. Deze eenvoudige plug-n-play installatie zorgt er tevens voor dat je deze Linksys repeater snel op verschillende plaatsen kunt installeren.

Specificatie Linksys RE1000

Behalve dat deze RE1000 wifi repeater eenvoudig te installeren is, neemt hij ook nog eens heel weinig plek in. Tevens is de wifi repeater voorzien van een aan- en uit knop waarmee de draadloze verbinding met één druk op de knop uitgeschakeld kan worden. Hierdoor kan je, als je bijvoorbeeld even weg bent, ervoor zorgen dat er geen ongewenste mensen op jouw netwerk komen.

De lampjes op deze RE1000 wifi versterker geven aan wat de status van de aangesloten internetverbindingen is. Hierdoor kan je in één blik zien of alle verbindingen naar behoren functioneren.

Garantie en service bij Linksys

Toen wij op het internet rondkeken zagen wij dat als mensen een negatieve recensie over een product van Linksys plaatsten, zij binnen enkele uren een reactie van Linksys kregen. Linksys bood deze mensen vaak een nieuw product aan of de mogelijkheid om een product kosteloos te laten repareren. Dit laat zien dat Linksys om haar klanten geeft en hier ook echt tijd in steekt.

Ook de support pagina van Linksys is een voorbeeld van haar klantvriendelijkheid. De eenvoudig te gebruiken site is voorzien van verschillende pagina’s waar informatie over bepaalde verbindingsproblemen gevonden kan worden. Tevens kan er live met een monteur gechat worden die jou van bruikbare informatie kan voorzien.

Conclusie

Deze wifi versterker is een redelijk goede wifi repeater waarmee binnen enkele seconden een sterke internetverbinding gerealiseerd kan worden. Toch mist deze wifi repeater wat functies die de Dual Band WiFi Repeater wel heeft. Zo kan deze wifi repeater jou niet helpen bij het vinden van de ideale locatie om de wifi repeater te plaatsen.

Onderstaande wifi repeater is door ons als beste getest!

beste wifi repeater

Linksys RE1000
 • 8.2/10
  Signaalsterkte - 8.2/10
 • 8.2/10
  Maximale snelheid - 8.2/10
 • 8.5/10
  Installatie gemak - 8.5/10
 • 8.2/10
  Stabiliteit connectie - 8.2/10
8.3/10

Samenvatting

Voordelen

 • Gemakkelijke installatie

Nadelen

 • Verbinding valt soms weg
Verzenden
User Review
0 (0 votes)