Slecht internet in huis is natuurlijk ontzettend vervelend. Het duurt lang voordat je jouw mailtjes op kunt halen en je bent erg veel tijd kwijt met het laden van internetpagina’s. Kan jouw internet in huis wel een boost gebruiken dan is het handig om te kiezen voor een goede wifi repeater. Een repeater die op dit moment erg populair is, is de AVM FRITZ! Repeater 3000. In dit artikel laten wij je onze bevindingen met de AVM FRITZ! Repeater 3000 zien. Dit geeft je een volledig beeld van wat je van deze aankoop kunt verwachten.

Specificaties van de repeater

Laten we als eerste eens kijken naar de specificaties van de AVM FRITZ! Repeater 3000.  AVM staat natuurlijk bekend om de uitstekende kwaliteit repeaters die zij aan weten te bieden. Met het FRITZ! product assortiment is AVM een toonaangevende fabrikant van breedbandapparatuur voor DSL, kabel, LTE (4G) en glasvezel in heel Europa. Dankzij het FRITZ! OS besturingssysteem zijn FRITZ! producten intuïtief en eenvoudig te gebruiken. Regelmatige gratis updates zorgen er ook nog eens voor dat jouw repeater altijd weer veilig gebruikt kan worden.

De AVM FRITZ! Repeater 3000 is op dit moment het nieuwste model Wi-Fi repeater dat het bedrijf op zijn naar heeft staan. Deze repeater is voorzien van een wit met rode plastic behuizing. In de behuizing vinden we een quad-core ARM Cortex A7 SoC processor. Deze processor is een van de beste die je op dit moment maar kunt vinden. Dit draagt bij aan een zo hoog mogelijke snelheid bij het gebruik van het netwerk.

Tevens is de AVM FRITZ! Repeater 3000 voorzien van ruim 6 antennes. Door deze antennes is het mogelijk om een volledige dekking bij jou in huis te realiseren. Nu is het alleen wel zo dat de antennes voor problemen kunnen zorgen als je ze niet genoeg richt op de juiste hoeken in huis. Dit kan ervoor zorgen dat je hem van tijd tot tijd even moet verstellen om hem goed in te stellen. De AVM FRITZ! Repeater 3000 is voorzien van 256MB DDR3L SDRAM en 128MB NAND flash. Met de 3 beschikbare standen kan de FRITZ!Repeater 3000 gelijktijdig draadloze snelheden bieden tot 1733Mbps op de 1e 5GHz band, 866Mbps op de 2e 5GHz band en 400Mbps op de 2.4GHz band

Qua beschikbare technologieën ondersteunt de FRITZ!Repeater 3000 volledig AVM’s Mesh WiFi, MU-MIMO (multi-user, multiple input, multiple output), beamforming (TxBF) en Qualcomm’s Wi-Fi SON (self-organizing network). Daarnaast beschikt hij over twee Gigabit Ethernet LAN poorten waarop je jouw desktop en/of laptop computers of zelfs een Nintendo switch kunt aansluiten. Deze aansluitingen maken het nog makkelijker om altijd weer over de hoogste snelheden te beschikken bij jou in huis.

Pluspunten van de AVM FRITZ! Repeater 3000

Deze wifi repeater heeft diverse pluspunten ten opzichte van andere modellen. We hebben het wat makkelijker gemaakt door de belangrijkste voordelen even voor je op een rijtje te zetten:

 • Deze repeater gebruikt een speciale band om met je router te communiceren
 • Met een Wifi snelheid van 1733Mbps op de 5GHz-band is de repeater erg snel
 • Je kunt met deze repeater een speciaal mesh-netwerk opzetten voor in het hele huis

Minpunten van de AVM FRITZ! Repeater 3000

Aan het bovenstaande zie je dat de X veel voordelen met zich mee weet te brengen. Helaas heeft deze repeater ook een aantal grote nadelen, dit zijn onder andere de volgende:

 • Deze repeater werkt niet altijd even goed als je hem op de verkeerde hoek instelt
 • Deze repeater neemt meer ruimte in beslag dan een wandmodel in het stopcontact

Conclusie – goede repeater met een aantal nadelen

Door het bovenstaande heb je als het goed is een beter beeld gekregen over de AVM FRITZ! Repeater 3000. Het is een goede wifi repeater om in huis te halen, echter is het wel zo dat deze repeater een aantal nadelen kent ten opzichte van andere modellen. Het feit dat de AVM FRITZ! Repeater 3000 niet altijd in staat is om een sterk signaal te bewerkstelligen is niet bepaald handig. Dit zorgt er onder andere voor dat wij je toch aan zouden raden om te kiezen voor de Dual Band Wifi Repeater. Deze repeater biedt net even wat meer waarde voor jou als gebruiker.

Onderstaande wifi repeater is door ons als beste getest!

beste wifi repeater

AVM FRITZ! Repeater 3000
 • 8.3/10
  Signaalsterkte - 8.3/10
 • 8.9/10
  Maximale snelheid - 8.9/10
 • 8/10
  Installatie gemak - 8/10
 • 8.2/10
  Stabiliteit connectie - 8.2/10
8.4/10

Samenvatting

Voordelen

 • Hoge snelheden
 • Mesh netwerk mogelijkheden

Nadelen

 • Geavanceerde installatie
 • Groot formaat
Verzenden
User Review
0 (0 votes)