Heb je last van een traag wifi netwerk bij jou in huis? Dan ben je zeker niet de enige, iedere dag zijn er veel mensen die last ondervinden aan een traag netwerk. Nu is het vandaag de dag niet meer nodig om je hier aan te storen. Je kunt er namelijk voor kiezen om een Wifi repeater aan te schaffen. Met behulp van een Wifi repeater wordt het Wifi netwerk bij jou in huis voorzien van een sterker en groter bereik. Een van de meest populaire Wifi repeater is de Amped Wireless Athena-EX AC2600. In dit artikel laten wij je meer zien over de XXX en over de specificaties van deze Wifi repeater.

Specificaties van de wifi repeater

De Amped Wireless Athena-EX AC2600 is in ieder geval een hele mond vol. Los van het feit dat de naam lang is, is de Wifi repeater zelf ook erg lang. De afmetingen bedragen wel 1,5 bij 10,5 bij 8 inch, dit maakt hem een stuk groter dan andere modellen. Het is een desktop-klasse wifi repeater die gebruik maakt van vier externe antennes. Deze antennes zijn volledig verstelbaar en verwijderbaar zijn. Tevens beschikt hij over vier Gigabit LAN-poorten aan de achterkant. Ook vind je er een USB 2.0-poort en verschillende WPS-knoppen. Een USB 3.0-poort is terug te vinden aan de rechterkant van het apparaat.

Deze wifi repeater is uitgerust met een dual-Core processor en met ruim 512 MB aan RAM geheugen. De RE2600M is een dual-band repeater die snelheden kan bereiken tot 800Mbps op de 2,4GHz band en tot 1.733Mbps op de 5GHz band. Daarnaast is de Amped Wireless Athena-EX AC2600 voorzien van MU-MIMO datastreaming. Dit biedt je verbeterde prestaties door gegevens gelijktijdig naar clients te sturen in plaats van opeenvolgend. Door deze hoge snelheid ben je in staat om optimaal te gamen, streamen en te werken via je netwerk thuis.

De RE2600M maakt gebruik van dezelfde web based beheerconsole als de Amped Wireless High Power AC2600 Wi-Fi Range repeater met de plug-in van MU-MIMO (REC44M). Dit systeem stuurt je door naar een Dashboard pagina die een netwerkkaart en netwerkdetails toont. Ook vind je hier informatie over de SSID, het kanaal en info over het IP adres voor elke band. Er is ook een scanknop waarmee je naar beschikbare netwerken kunt scannen. Als je op het tabblad van de instellingen klikt krijg je een volledig menu met instellingen voor elke radioband, USB-opslag, Netwerk en Boost Band Technologie.

Tevens is de Amped Wireless Athena-EX AC2600 voorzien van afzonderlijke instellingen voor de radioband. Hier kan je denken aan gastnetwerken, toegangscontrole en toegangsschema’s, draadloze dekking variërend van 15 procent tot 100 procent en Geavanceerde instellingen zoals Fragment- en RTS-drempels. De speciale Boost Band Technology biedt verbeterde prestaties door het verkeer van het netwerk tussen de router en de repeater via één enkele band te laten lopen. Voor deze snelle prestaties ben je natuurlijk wel gelijk de hoofdprijs kwijt.

Pluspunten van de Amped Wireless Athena-EX AC2600

Je weet nu wat meer over de specificaties die de Amped Wireless Athena-EX AC2600 te bieden heeft. Het is tijd om te kijken naar de belangrijkste pluspunten, deze kan je hieronder allemaal terugvinden:

 • De Amped Wireless Athena-EX AC2600 is voorzien van wel vier antennes
 • Deze wifi repeater kan volledig gepersonaliseerd worden voor jouw thuisnetwerk
 • De wifi repeater beschikt over vier Gigabit LAN-poorten aan de zijkant

Minpunten van de Amped Wireless Athena-EX AC2600

Hoewel deze wifi repeater veel voordelen kent is het helaas wel zo dat hij ook een flink aantal nadelen heeft. We hebben het wat makkelijker gemaakt door de grootste minpunten te verzamelen

 • Deze Wifi repeater is aanzienlijk duurder dan andere soorten wifi repeaters voor in huis
 • De Amped Wireless Athena-EX AC2600 is erg groot en niet bepaald mooi om te zien

Conclusie – goed maar erg duur

Aan de hand van de bovenstaande informatie heb je als het goed is een beter beeld gekregen over de Amped Wireless Athena-EX AC2600. Begrijp ons niet verkeerd, het is echt een prima wifi repeater om te kiezen voor bij jou in huis. Alleen is hij misschien iets te goed als je het ons vraagt. Voor reguliere gebruikers is het niet noodzakelijk om over vier antennes te beschikken. Doordat de Amped Wireless Athena-EX AC2600 aanzienlijk duurder is dan andere modellen is het niet bepaald een voor de hand liggende keuze om te kiezen. Aan de hand van deze overweging is het voor de meeste mensen handiger om te kiezen voor bijvoorbeeld de Dual Band Wifi Repeater.

Onderstaande wifi repeater is door ons als beste getest!

beste wifi repeater

Amped Wireless Athena-EX AC2600
 • 8.7/10
  Signaalsterkte - 8.7/10
 • 8.7/10
  Maximale snelheid - 8.7/10
 • 8.4/10
  Installatie gemak - 8.4/10
 • 8.1/10
  Stabiliteit connectie - 8.1/10
8.5/10

Samenvatting

Voordelen

 • 4 antennes
 • Mogelijkheid personaliseren
 • 4 Gigabit LAN-poorten

Nadelen

 • Aanzienlijk duurder
 • Groot en omvangrijk
Verzenden
User Review
0 (0 votes)