De AC750 RE200 WiFi Range Extender van het het Chinese TP-Link is een van de meest verkochte WiFi repeaters die je op de markt vindt. De repeater ondersteunt 802.11 b/g/n en 802.11ac, waardoor je met deze WiFi Range Extender gebruik maakt van de laatste en snelste draadloze technieken. De AC750 RE200 nu aanschaffen? Klik hier!

Met snelheden tot 750 Mbps is de RE200 een krachtige allrounder die in elke situatie tot zijn recht komt. De RE200-AC750 beschikt over een speciale High Speed Mode waarbij de repeater optimaal gebruik van de beschikbare Wi-Fi bands. In deze High Speed Mode werkt de dual band echter niet, waardoor je gelimiteerd bent tot 2.4ghz of 5ghz. Een nadeel van de WiFi repeaters is dat je bandbreedte wordt gehalveerd omdat er twee verbindingen tegelijk onderhouden moeten worden. Dit probleem heb je bij de nieuwere Mesh netwerken niet.

De configuratie werkt heel gemakkelijk door de WPS knoppen op zowel de router als de WiFi repeater. Druk beide WPS knoppen binnen twee minuten in, en de repeater wordt automatisch ingesteld. Zo hoef je geen apps te downloaden, in te loggen via een portaal op internet of wachtwoorden in te vullen. De lampjes op de RE200 vertellen je vervolgens of de WiFi Range Extender een goede verbinding heeft met het netwerk. Bij een groen lampje heeft de repeater voldoende bereik om het signaal te kunnen versterken. Bij een rood lampje is de afstand tussen de router en de repeater te groot. Bij geen lampje is er helemaal geen verbinding.

Na de installatie kan er altijd gebruik gemaakt worden van de geavanceerde webapplicatie om de instellingen van de RE200 aan te passen. Ondanks dat deze software er enigszins gedateerd uitziet zijn de mogelijkheden zeer uitgebreid. Inloggen op de repeater kan door naar het IP adres van de repeater te gaan. Vervolgens kun je inloggen met de standaardgegevens met als gebruikersnaam ‘admin’ en als wachtwoord ook ‘admin’. Zo kun je de signaalsterkte bekijken, wachtwoorden aanpassen of de naam van de repeater wijzigen. Het gemakkelijke bedieningspaneel van de WiFi Range Extender is een echt pluspunt.

De ideale plek om de RE200 te plaatsen verschilt sterk per locatie. Als je een modern huis hebt met veel dragende muren en isolatie kan het draadloze signaal al snel wegvallen. Probeer tijdens de installatie van de WiFi Range Extender altijd meerdere plekken om te kijken welke het beste werkt in jouw situatie. Met de LED lampjes aan de voorkant van de repeater zie je in een oogopslag of de verbinding goed is. Een plek centraal in het huis met veel open ruimtes aan alle kanten is vaak de beste plek om de WiFi repeater te plaatsen.

TP-Link is een producent van netwerkproducten uit het Chinese Shenzhen. Deze fabrikant staat bekend om zijn betrouwbare, kwalitatieve en mooi ontworpen producten met een goede prijs-kwaliteit verhouding. De fabrikant heeft de RE200 heeft een doordacht ontwerp meegegeven. Er is gebruik gemaakt van een stijlvol wit design met een reliëf van driehoekige blokjes. Het geeft de repeater een luxe uitstraling waardoor het niet erg is als deze in het zicht hangt.

Met de ethernet aansluiting van 10/100 Mbps sluit je gemakkelijk apparaten met een netwerkkabel op de RE200 aan. Ondanks dat deze repeater niet beschikt over een gigabit aansluiting is het wel een welkome optie voor desktop computers zonder draadloze netwerkopties.

De RE200 is al met al een perfect basismodel voor iedereen die baat heeft bij gebruiksgemak en op een simpele manier de prestaties van het WiFi netwerk in huis wil verbeteren. De hoogwaardige afwerking geeft de repeater een exclusieve uitstraling wat het gebruiksplezier ten goede komt.

Pluspunten

 • Met een snelheid van 750 Mbps een krachtige allrounder
 • De beste prijs-kwaliteit verhouding van alle wifi repeaters

Minpunten

 • Komt qua snelheid en bereik tekort op grotere oppervlakten

Onderstaande wifi repeater is door ons als beste getest!

beste wifi repeater

RE200-AC750 WiFi Range Extender
 • 8/10
  Signaalsterkte - 8/10
 • 8.5/10
  Maximale snelheid - 8.5/10
 • 8.2/10
  Installatie gemak - 8.2/10
 • 8/10
  Stabiliteit connectie - 8/10
8.2/10

Samenvatting

Voordelen

 • Met een snelheid van 750 Mbps een krachtige allrounder
 • De beste prijs-kwaliteit verhouding van alle wifi repeaters

Nadelen

 • Komt qua snelheid en bereik tekort op grotere oppervlakten
Verzenden
User Review
0 (0 votes)