Het is niet voor niets dat de Netgear Nighthawk EX7000 de titel “Extreem Dual Band WiFi” heeft meegekregen. Deze WiFi Range Extender haalt snelheden tot wel 1900 Mbps, wat ongekend hoog is voor repeaters. Dit alles wordt aangestuurd door een Dual Core 1 GHz-processor en uitgestuurd door drie externe antennes met een vermogen van 700mW. Deze specificaties maken de EX7000 een krachtige uitbreiding van je bestaande draadloze netwerk. Nu de Netgear Nighthawk EX7000 aanschaffen? Klik hier!

Ook in de aansluitingsmogelijkheden stelt de Netgear Nighthawk EX7000 niet teleur. Bekabelde apparaten sluit je gemakkelijk aan op een van de 5 Gigabit-poorten. Op deze manier sluit je ook apparaten die niet over een draadloze optie beschikken gemakkelijk aan op je WiFi netwerk. Zo weet je zeker dat de EX7000 werkt met alle apparaten die je in huis hebt.

Deze EX7000 is naast de repeater modus ook in te zetten als bedraad access point. Sluit de EX7000 met een netwerkkabel aan op je router en maak gebruik van de uitzonderlijke prestaties van het access point om te internetten met hoge snelheden en een groot bereik. Deze access point modus zorgt ervoor dat er geen vertraging is omdat de data maar door één verbinding hoeft in plaats van twee.

Ook beschikt deze repeater over een DLNA mediaserver. Zodra je een harde schijf met media zoals films, series of muziek aansluit op een van de USB 3.0 poorten van de EX7000 kunnen deze bestanden op elke plek in het netwerk afgespeeld worden, bijvoorbeeld op een met het netwerk verbonden televisie. Zo kun je gemakkelijk al je favoriete films en series door het hele huis bekijken. Dankzij de Dual Core 1 GHz-processor en de snelle verbinding loopt het afspelen vanaf de EX7000 helemaal soepel en zonder vertraging in de video.

De EX7000 ziet er anders uit dan de WiFi repeaters die je gewend bent. Het is niet een ‘blokje’ die je in het stopcontact steekt, maar een apart kastje die lijkt op de modem of router zoals je deze kent. Dit zorgt ervoor dat de EX7000 meer ruimte inneemt dan een standaard WiFi repeater. De extra ruimte levert je echter wel geavanceerde externe antennes en een waslijst aan extra mogelijkheden op.

Het beste kun je de EX7000 WiFi Range Extender op een plek plaatsen waar de verbinding met je bestaande WiFi netwerk nog goed is. Zo kan de repeater het bestaande signaal oppikken en dit verder uitbreiden. Met de ingebouwde LED lampjes en de bijgeleverde mobiele- en web applicatie kan het signaal gecontroleerd worden en vind je gemakkelijk en snel de perfecte plek om de EX7000 te plaatsen. De repeater kan zowel plat neergezet worden als rechtop op de zijkant geplaatst worden. Dit kan invloed hebben op de prestaties van het netwerk, dus beide opties zijn het proberen waard.

Met de Netgear Nighthawk EX7000 haal je een WiFi Range Extender in huis waarvan je zeker weet dat je het een product met genoeg power en kwaliteit is. Plekken met trage WiFi of een slechte verbinding behoren met deze repeater definitief tot het verleden.

Pluspunten

 • Met 1900 Mbps zo snel als de brandweer
 • Uitgebreide opties zoals ingebouwde DLNA mediaserver

 Minpunten

 • De Dual Core 1GHz-processor is misschien een beetje overkill voor de gemiddelde gebruiker

Onderstaande wifi repeater is door ons als beste getest!

beste wifi repeater

Netgear Nighthawk EX7000
 • 8.8/10
  Signaalsterkte - 8.8/10
 • 9/10
  Maximale snelheid - 9/10
 • 8.2/10
  Installatie gemak - 8.2/10
 • 8.4/10
  Stabiliteit connectie - 8.4/10
8.6/10

Samenvatting

Voordelen

 • Met 1900 Mbps zo snel als de brandweer
 • Uitgebreide opties zoals ingebouwde DLNA mediaserver

Nadelen

 • De Dual Core 1GHz-processor is misschien een beetje overkill voor de gemiddelde gebruiker
Verzenden
User Review
0 (0 votes)