LogiLink prijst zich op het feit betaalbare digitale en computer technologie aan te bieden. De WiFi repeater LogiLink WL0185 is hier een goed voorbeeld van. Dit handige, kleine apparaatje heeft een heerlijk licht gewicht en past in vrijwel iedere omgeving door haar kleine formaat. De repeater kan een snelheid aan van maar liefst 300 mb (hoewel in de praktijk dit vaak 200 tot 250mb is). Met deze repeater heb je in iedere hoek van je huis een sterk signaal. Het bereik is minder groot dan de populaire Dual Band WiFi Repeater, maar laat je dat niet stoppen: dit is een prima WiFi repeater voor mensen die niet teveel uit willen geven en iets willen wat precies zegt wat het doet. Dit product valt in de middenklasse en is ideaal voor mensen die snel en gemakkelijk een beter WiFi signaal willen hebben.

Specificaties

LogiLink WL0158 is in een stopcontact te plaatsen en je kunt deze WiFi repeater beveiligen met WEP, WPA/WPA2 beveiliging. De verpakking waarin deze repeater komt weegt 190 gram. De repeater zelf weegt 150 gram. De chipset in dit model is gemaakt door Realtek en de repeater kan snelheden aan van 300mb. De repeater wordt niet warmer dan 40 graden Celsius en heeft een klein formaat.

Plus- en minpunten

+              De WiFi repeater is makkelijk te configureren. Je hoeft alleen maar de repeater in een stopcontact te steken, de netwerkkabel te bevestigen in zowel de repeater en je laptop of computer en via het netwerkcentrum kun je alles goed instellen. Binnen twee minuten kun je al een nieuw WiFi repeater netwerk opstellen met de LogiLink WL0158.

+              Ondersteunt een snelheid van 300 megabytes. Zo kun je dus, wanneer je netwerk zwaar onder druk ligt door hoog gebruik van het internet, een stabiele connectie behouden met deze WiFi repeater.

+              De WiFi repeater is goedkoop en licht (slechts 150 gram). Je kunt de LogiLink WL0158 gemakkelijk kwijt in kleine ruimtes.

 

              Helaas heeft deze WiFi repeater niet zo’n geweldig bereik. De WiFi repeater die als beste uit de test komt (de Dual Band WiFi Repeater) heeft een bereik van 25 meter.

               Het netwerk wat wordt gecreëerd met de LogiLink WL0158 is niet altijd stabiel. De WiFi repeater wordt geadverteerd als een repeater die een snelheid van 300mb aan kan. In de praktijk blijkt dat de LogiLink repeater goed werkt tot ongeveer een snelheid van 200mb. Met grotere snelheden word het netwerk trager.

               De WL0158 wordt snel warm. Dit is gebruikelijk met WiFi repeaters, maar met de het Dual Band repeater model gebeurt dit nauwelijks en duurt het langer voordat de repeater echt warm wordt.

Conclusie

Dit model WiFi repeater van LogiLink is een prima keuze wanneer je niet veel geld wilt uitgeven aan een repeater. Het model maakt weliswaar gebruik van goedkope technologie (zie als voorbeeld de Realtek chipset in dit model), maar kan nog steeds grote snelheden aan en werkt goed. Koop dit model WiFi repeater wanneer je weinig te besteden hebt. We raden uiteraard nog steeds aan om de Dual Band WiFi Repeater te kopen. Dit model is iets duurder, maar is vele malen beter dat de LogiLink WL0158.

Onderstaande wifi repeater is door ons als beste getest!

beste wifi repeater

LogiLink WL0158
 • 7.8/10
  Signaalsterkte - 7.8/10
 • 8.4/10
  Maximale snelheid - 8.4/10
 • 8/10
  Installatie gemak - 8/10
 • 8/10
  Stabiliteit connectie - 8/10
8.1/10

Samenvatting

Voordelen

 • Ondersteunt een snelheid van 300 megabytes
 • De WiFi repeater is goedkoop en licht (slechts 150 gram)

Nadelen

 • Helaas heeft deze WiFi repeater niet zo’n geweldig bereik
 • Het netwerk wat wordt gecreëerd met de LogiLink WL0158 is niet altijd stabiel
 • De WL0158 wordt snel warm
Verzenden
User Review
0 (0 votes)
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *