Specificaties

Dit model WiFi repeater is uitgekomen in juni 2015, wat betekend dat dit een vrij nieuw model is. Linksys beweert dat dit model staat voor snelheid en betrouwbaarheid, dat is natuurlijk altijd goed om te horen! Dit model is een dual-band model met 300mb extra snelheid en maakt gebruik van “cross band” technologie. “Cross band” houdt in dat het niet alleen het WiFi signaal sterk oppikt, maar dat het ook herhaalt wordt op optimale snelheid. Het heeft ook twee openingen, zodat je twee verschillende kabels in de repeater kunt steken. De Linksys RE 4000 W werkt ook op zowel 2.4 en 5 GHZ.

Plus- en minpunten

+              Binnen drie stappen kun je je Linksys RE 4000 W opgezet hebben. De eerste stap is natuurlijk de WiFi repeater stroom geven met de kabel in een goede locatie waar je weet dat je veel bereik zult behalen. Wanneer er een lichtje verschijnt op de Linksys RE 4000 W kun je je verbinden met het WiFi netwerk “Linksys Extender Setup”.  

+              Deze WiFi repeater heeft twee openingen. Je kunt dus een opening gebruiken voor je algemene WiFi netwerk en de andere gebruiken om een sterke connectie te hebben op je XBOX of PS4.  

+              Je kunt de Linksys RE 4000 W kwijt in kleine ruimtes en het is een licht apparaatje. Deze WiFi repeater wordt verkocht voor prijzen tussen de 49 en 60 euro.

              De instructies die worden geleverd bij deze WiFi repeater zijn vrij onduidelijk. Je moet dus wel een technische achtergrond hebben om de setup te kunnen voltooien.

               Je moet zelf je netwerk beveiligen, dit doet de WiFi repeater niet voor je. Is je netwerk beveiligd voordat je de WiFi repeater aansluit? Dan moet je ook zien uit te vogelen hoe je het “Linksys Extender Setup” netwerk beveiligt.

               De installatie software is slecht ontworpen. Wanneer je een foutje maakt is er geen optie om terug te gaan of het proces te herstarten, je zult vanaf stap 1 moeten beginnen. Ook hebben sommige gebruikers aangegeven dat de repeater het WiFi signaal wel verbeterd, maar slechts met 10 of 20 procent.

Conclusie

Heb je niet veel uit te geven aan een WiFi repeater, maar wil je toch een beter signaal in “dode hoeken” van je huis? Dan is dit een prima model WiFi repeater. We raden het je echter niet aan, omdat er veel betere repeaters op de markt zijn voor een betere prijs, zoals het Dual Band WiFi Repeater model. Deze Linksys repeater werkt op twee frequenties, wat fijn is, maar is niet erg betrouwbaar.

Onderstaande wifi repeater is door ons als beste getest!

beste wifi repeater

Linksys RE 4000 W
 • 8.5/10
  Signaalsterkte - 8.5/10
 • 8.2/10
  Maximale snelheid - 8.2/10
 • 8/10
  Installatie gemak - 8/10
 • 8/10
  Stabiliteit connectie - 8/10
8.2/10

Samenvatting

Voordelen

 • Deze WiFi repeater heeft twee ingangen.
 • Klein en licht.

Nadelen

 • Onduidelijke handleiding.
 • Je moet zelf je netwerk beveiligen, dit doet de WiFi repeater niet voor je.
 • Onhandig installatieproces.
Verzenden
User Review
0 (0 votes)
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *