Wil je meer weten over de Gembird WNP002? Dan kan je in deze Gembird WNP002 review meer leren over deze WiFi Repeater. Je kan onder andere meer te weten komen over de makers deze wifi repeater en welke producten zij nog meer op de consumentenmarkt aanbieden. Ook vertel ik je in deze review waar ik de WNP002 allemaal op getest heb en wat hier het resultaat van was. Ten slotte sluit ik deze review met een oordeel waarmee jij kunt bepalen of deze wifi repeater iets voor jou is. Wil je weten hoe deze wifi repeater van Gembird het in onze test heeft gedaan? Lees dan snel verder en ontdek of jij deze wifi extender moet kopen!

Wat voor bedrijf is Gembird eigenlijk?

Gembird is een bedrijf dat in 1997 opgericht is door twee Nederlanders van toen nog 30 jaar. Gembird is onderdeel van het moederbedrijf met dezelfde naam, namelijk Gembird Europe BV. Toen zij in 1997 op de computeraccessoires markt als nieuwkomer begonnen, werd de intrede van deze innovator al snel opgemerkt. Met haar baanbrekende producten waarvan de meeste een uniek design hadden, lukte het Gembird al snel om marktaandeel te krijgen in een zeer competitieve markt. Het hoofdkantoor van Gembird Europe BV is te vinden in Almere, maar dit betekent zeker niet dat zij alleen in Nederland actief zijn. Gembird is namelijk ook operationeel in landen als Duitsland, Italië, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Door continu baanbrekende apparaten op de markt te brengen lukt het Gembird nog steeds om veel van haar concurrentie voor te blijven. Hierdoor is Gembird ook één van de trendsetters op het gebied van internet improvement. Gembird probeert met al haar producten, waaronder dus de WNP002, het internet voor iedereen toegankelijker te maken. `A True Innovator`.

Waarop hebben wij de Gembird WNP002 getest?

De Gembird WNP002 is in onze review op een groot aantal verschillende punten getest. Ten eerste is deze wifi versterker getest op de duurzaamheid. Hoelang gaat de versterker mee en is de versterker van duurzame materialen gemaakt? Ten tweede is de repeater getest op de gebruiksvriendelijkheid. Hoeveel tijd kost het om de wifi repeater te installeren? En is het installeren lastig? Zijn de bijgeleverde gebruiksaanwijzingen duidelijk en vertellen ze stap voor stap wat er gedaan moet worden? Ten derde is er gekeken naar de prijs-kwaliteit verhouding. Veel wifi versterkers kunnen wel goedkoop zijn, maar blijken dan van goedkope materialen gefabriceerd te zijn. Ook is de klantenservice en support van Gembird getest om een goed beeld te krijgen van de werkwijze van deze organisatie. Ten slotte is deze repeater getest op het bereik dat met de Gembird WNP002 extra gecreëerd wordt. Door de repeater op verschillende plekken in onze testomgeving aan te sluiten was het voor ons mogelijk om op dit punt een duidelijk oordeel te vellen. Klaar om de  review te lezen? Ga dan snel verder!

Gembird WNP002 review

Zoals je al kon lezen is de Gembird WNP002 op een groot aantal verschillende punten beoordeeld. Belangrijk is om de kanttekening te plaatsen dat deze review volledig onafhankelijk verricht is en wij geen banden of contact met Gembird hebben gehad voorafgaande of tijdens deze review. Net zoals alle andere reviews zijn wij met een clean sheet zonder vooroordelen de review ingegaan en met een volgeklad blaadje met beoordelen de review uitgekomen. Ik leg hieronder punt voor punt uit hoe de Gembird WNP002 wifi versterker het in onze test deed.

Duurzaamheid

De WNP002 bleek na behoorlijk wat research voornamelijk van materialen gemaakt te zijn van tamelijk hoge kwaliteit. Dit betekent dat de kunststof van dit apparaat zich in een hoog gebruiksniveau bevindt (een graadmeter voor de kwaliteit van kunststof). Hierdoor gaat de wifi repeater naar alle waarschijnlijkheid langer mee dan andere wifi repeaters in dezelfde prijsklasse. Dit kan bijvoorbeeld zo zijn doordat er in andere wifi repeaters meer stof kan kopen of dat zij bij val- en stootschade meteen defect zijn en deze Gembird WNP002 niet. Ook milieutechnisch zijn de gebruikte materialen verantwoordelijker. Na 30 jaar is deze wifi repeater beter recyclebaar dan haar concurrenten en dat is toch in onze ogen een belangrijk punt.

Gebruiksvriendelijkheid

Wat in de testst erg duidelijk naar voren kwam, was de gebruiksvriendelijkheid. De bijgeleverde documentatie maar ook de eenvoud van deze versterker is goed in orde. De Gembird WNP002 is zeer eenvoudig te installeren met haar slimme WPS setup knop waardoor binnen enkele minuten de installatie afgerond kan worden. Er hoeven alleen nog wat instellingen in het control panel ingevoerd te voeren en de repeteer is klaar voor gebruik. De WiFi Repeater scoort goed in gebruiksvriendelijkheid dus.

Bereik

Het extra bereik wat de Gembird is redelijk gemiddeld voor een wifi repeater. Er zijn voor deze prijscategorie vrijwel geen wifi repeaters op de markt die een grotere diameter aan extra internetbereik kunnen creëren dan Gembird WNP002. Ook daarom scoort de WNP002 goed op dit onderdeel.

Service

De service van Gembird hebben wij getest door ze meermaals op te bellen met lastige vragen. Op iedere vraag gaf de klantenservice van Gembird op de juiste manier antwoord en dat nog op een prettige manier ook. Goede support van de fabrikant dus.

Prijs-kwaliteitverhouding

De prijs-kwaliteitverhouding van deze bijzondere repeater van Gembird is met € 30,- zeer goed te noemen. Menig wifi repeaters zijn stukken duurder terwijl zij veel minder effectief zijn. Hierdoor zijn wij zeker positief over de prijs-kwaliteitverhouding van de WNP002 van Gembird.

Conclusie

De Gembird WNP002  is van goede kwaliteit. Wel heeft deze WiFi Repeater als nadeel dat het geen dual band repeater is en daarmee niet op zowel 2.4GHz als de 5GHz frequentie werkt. Daarom komt de Dual Band WiFi Repeater net wat beter uit de test. Wil jij weten waar je de Dual Band WiFi Repeater kunt kopen? Neem eens een kijkje op: wifisignaalversterker. Zij hebben meestal leuke acties en kortingen! ! Klik op onderstaande banner voor 40% korting!

banner homepage v1

Gembird WNP002
 • 8.1/10
  Signaalsterkte - 8.1/10
 • 8.3/10
  Maximale snelheid - 8.3/10
 • 8.5/10
  Installatie gemak - 8.5/10
 • 8/10
  Stabiliteit connectie - 8/10
8.2/10

Samenvatting

Voordelen

 • Plug & Play met WPS

Nadelen

 • Verouderd model
Verzenden
User Review
3 (2 votes)