De D-Link Wireless AC1200 is een plug and play WiFi repeater die je bestaande draadloze netwerk gemakkelijk en snel uitbreid en verbindingen met tot wel tien apparaten kan onderhouden. Een overzichtelijke webinterface zorgt ervoor dat je met een paar klikken alles kunt instellen en inzicht hebt in de prestaties van je netwerk. Hoe geschikt is de AC1200 WiFi Range Extender voor gebruik in huis?

De naam van de AC1200 doet vermoeden dat deze beschikt over 802.11ac WiFi met met een doorvoersnelheid van 1200 Mbps, en dat is ook zeker zo. Met deze specificaties zit de AC1200 in het midden van de markt. De snelheden zijn verdeeld over 300 Mbps op 2.4 GHz en 900 Mbps op 5 GHz.

De AC1200 heeft een aantal netwerkpoorten van 1000 Mbps. Zo kun je gemakkelijk apparaten zoals televisies, vaste computers of laptops zonder draadloze netwerkopties aansluiten op je draadloze systeem. Zo tover je een oude televisie met een kabel om tot een smart tv waar naar hartelust series op Netflix gekeken kan worden. Dit alles zonder een kabel door het hele huis te hoeven leggen.

Opvallend is dat het lastig te zien is wat de verbindingssnelheid van de repeater is. Dit is belangrijk omdat je op dit manier kunt controleren of je de AC1200 op de juiste plek hebt neergezet en de verbinding voldoende is om het netwerk uit te kunnen breiden. Ook moet de repeater opnieuw worden opgestart nadat de instellingen zijn veranderd. Dit levert verder geen belemmeringen op, maar is wel opvallend bij deze repeater.

Het ontwerp van de AC1200 is onopvallend en wit. Twee externe antennes zorgen voor de draadloze verbinding. De antennes kunnen richting alle kanten gebogen worden zodat je de richting van de verbinding kunt aanpassen aan de situatie. Het model is compact gebouwd en daarom ideaal om ergens op een onopvallende plek te plaatsen.

De prestaties van de AC1200 zijn volledig afhankelijk van de situatie. Zo kan het zijn dat in oude huizen met minder isolatie en geen gewapend beton de prestaties van deze repeater veel beter zijn dan in nieuwbouwhuizen waar dit wel aanwezig is. WiFi heeft altijd moeite gehad met muren en andere obstakels. De verbinding is daarom altijd het beste als deze ‘vrij zicht’ heeft met apparaten en bijvoorbeeld de hoofdrouter. Probeert tijdens het instellen van een repeater zoals de AC1200 altijd een aantal verschillende plekken. Doe een aantal tests om te kijken waar het signaal het beste is en de netwerkverbinding het snelst en meest stabiel.

Het compacte ontwerp en de goede specificaties van de AC1200 maken het een aantrekkelijke optie om je bestaande netwerk uit te breiden en te versterken. De ingebouwde netwerk poorten maken het mogelijk om ook over een grotere afstand apparaten met een netwerkkabel aan te sluiten zonder deze door het hele huis te hoeven leggen.

Pluspunten

 • Goede specificaties en kwaliteit tegen een lage prijs

Minpunten

 • Testen van de verbinding gaat moeilijk in de bijgeleverde webinterface

Onderstaande wifi repeater is door ons als beste getest!

beste wifi repeater

D-Link Wireless AC1200
 • 8.2/10
  Signaalsterkte - 8.2/10
 • 8.1/10
  Maximale snelheid - 8.1/10
 • 8.1/10
  Installatie gemak - 8.1/10
 • 7.9/10
  Stabiliteit connectie - 7.9/10
8.1/10

Samenvatting

Voordelen

 • Goede specificaties en kwaliteit tegen een lage prijs

Nadelen

 • Testen van de verbinding gaat moeilijk in de bijgeleverde webinterface
Verzenden
User Review
0 (0 votes)