Op zoek naar een goede WiFi repeater in een klein en handzaam ontwerp? De Asus RP-N12 is een budgetmodel die gemakkelijk en snel een bestaand WiFi signaal uitbreidt en versterkt. De Asus RP-N12 nu aanschaffen? Klik hier!

De RP-N12 beschikt over een snelheid van 300 Mbps, wat anno 2024 eigenlijk niet meer voldoende is voor een WiFi repeater. Wil je ongestoord video’s op hoge kwaliteit kunnen streamen, kun je het best voor een repeater met een doorvoersnelheid van minimaal 1200 Mbps gaan. Zeker omdat je snelheid bij het gebruiken van een WiFi Range Extender gehalveerd wordt daardoor.

Ook beschikt de RP-N12 over 802.11n en niet over 802.11ac. De nieuwe standaard 802.11ac is drie keer sneller dan zijn voorganger. Ook wordt er alleen gebruik gemaakt van de 2.4 GHz frequentie voor de WiFi, wat ook nog eens ten koste gaat van de doorvoersnelheid. Dat deze repeater vandaag de dag niet over de nieuwste WiFi standaarden beschikt maakt de RP-N12 alleen geschikt voor de weinig veeleisende gebruiker.

Het is belangrijk op welke plek de RP-N12 in de ruimte geplaatst wordt. Je wil niet te ver van de hoofdrouter zitten, want dan is de verbinding en snelheid niet optimaal. Tegelijkertijd wil je ook niet te dicht bij de hoofdrouter zitten, want dan is de uitbreiding van het bestaande netwerk te beperkt. Het is daarom goed een aantal verschillende plekken te proberen en de netwerkverbinding uitgebreid te testen voordat je een vaste plek kiest. Zelfs een meter verplaatsen kan een verschil maken in het uiteindelijke resultaat van de uitbreiding van het netwerk.

Apparaten met een netwerkkabel aansluiten op de RP-N12 kan via de 100 Mbps

netwerkpoort. Zo kun je ook apparaten die niet beschikken over een draadloze verbinding aansluiten op je netwerk. Veel alternatieve modellen beschikken over een gigabit aansluiting voor het verbinden van apparaten met een netwerkkabel. Maar omdat de verbindingssnelheid van de RP-N12 op 300 Mbps is een gigabit aansluiting van 1000 Mbps gewoonweg overbodig.

Wel beschikt de RP-N12 over WPS waardoor er met een druk op de knop het netwerk uitgebreid kan worden. Zo hoef je niet in ingewikkelde instellingen te duiken, wachtwoorden in te vullen en bijvoorbeeld de DHCP server voor het instellen van de interne IP-adressen uit te zetten. De aanwezigheid van een WPS knop laat zien dat deze WiFi Range Extender inzet op gebruiksgemak, maar niet per se op hoge prestaties en de laatste standaarden.

De RP-N12 is een instapmodel die een aantal jaren geleden nog prima had voldaan, maar anno 2024 eigenlijk ondermaats presteert. Ondanks dat kan het in situaties waar de internetverbinding zelf al laag is en op kleine oppervlakken een prima oplossing zijn. De weinig eisende gebruiker komt met de Asus RP-N12 ongetwijfeld goed terecht.

Pluspunten

 • De lage prijs maakt het een ideaal instapmodel
 • Compacte en simpele vormgeving 

Minpunten

 • 300 Mbps over 2.4 GHz 802.11n WiFi is niet meer van deze tijd

Onderstaande wifi repeater is door ons als beste getest!

beste wifi repeater

Asus RP-N12
 • 8/10
  Signaalsterkte - 8/10
 • 8/10
  Maximale snelheid - 8/10
 • 8/10
  Installatie gemak - 8/10
 • 8/10
  Stabiliteit connectie - 8/10
8/10

Samenvatting

Voordelen

 • De lage prijs maakt het een ideaal instapmodel
 • Compacte en simpele vormgeving

Nadelen

 • 300 Mbps over 2.4 GHz 802.11n WiFi is niet meer van deze tijd
Verzenden
User Review
0 (0 votes)