Met een maximale doorvoersnelheid van 1,167 Gbps is de Asus RP-AC56 een middenklasser WiFi Range Extender die met alle netwerken uit de voeten kan. Een aantal unieke opties maken dat de Asus RP-AC56 een paar flinke stappen zet ten opzichte van zijn concurrenten. De Asus RP-AC56 nu aanschaffen? Klik hier!

De maximale snelheid is verdeeld over twee frequenties, waarvan 300 Mbps op 2,4GHz    en 867Mbps op 5GHz. De totale snelheid van 1,167 Gbps maakt de RP-AC56 een goede middenklasse repeater die in elke situatie een aanzienlijke verbetering in de draadloze verbinding levert. Let wel op dat de doorvoersnelheid gehalveerd wordt omdat de WiFi Range Extender zowel een verbinding moet maken met de hoofdrouter als met het draadloze apparaat.

Een van de vele extra’s die de RP-AC56 biedt is een aansluiting voor een mini-jack kabel. Op deze manier kan via airplay audio afgespeeld worden op elke versterker of speaker. Een erg handige functie voor wie draadloos muziek wil afspelen vanaf een smartphone of laptop. Deze optie zie je vrijwel nooit in WiFi repeaters terug, en is dus een echt pluspunt voor de RP-AC56.

Het ontwerp is kenmerkend voor een WiFi repeater. Een rechthoekig blokje met twee uitstekende antennes aan de bovenkant. Opvallend is dat de repeater twee stopcontacten blokkeert als deze in een verticaal stopcontact aan de wand zit. Over dit detail is niet goed nagedacht, al stoort het verder niet in het gebruik van deze repeater.

Je kunt bij het instellen van de RP-AC56 ervoor kiezen om deze in te stellen als ‘nieuw’ netwerk met een eigen SSID, of je kunt ervoor kiezen dezelfde naam te kiezen voor je netwerk als de hoofdrouter. Op deze manier stel je ‘roaming’ in en zal je draadloze apparaat automatisch verbinding maken met het verbindingspunt met de beste verbinding. Beide opties hebben zo zijn voor- en nadelen. Zo kan het zijn dat je bij roaming af en toe met een verkeerd access point verbonden bent.

De RP-AC56 beschikt over een speciale roaming mode die ervoor zorgt dat de verschillende verbindingspunten in huis naadloos op elkaar overgaan. Zo hoef je nooit handmatig met verschillende netwerken te verbinden en maakt je draadloze apparaat altijd automatisch verbinding met het verbindingspunt met het beste signaal. Een erg handige functie, zeker als je meerdere repeaters in huis hebt.

Pluspunten

 • Uitgebreide opties zoals ingebouwde airplay voor het streamen van muziek
 • Met een doorvoersnelheid van 1,167 Gbps een prima middenklasse repeater

 Minpunten

 • Ontwerp is soms niet helemaal doordacht, blokkeert stopcontacten
 • Met veel gebruikers op lange afstand kom je met de 1,167 Gbps tekort

Onderstaande wifi repeater is door ons als beste getest!

beste wifi repeater

Asus RP-AC56
 • 8/10
  Signaalsterkte - 8/10
 • 8.5/10
  Maximale snelheid - 8.5/10
 • 8/10
  Installatie gemak - 8/10
 • 8.8/10
  Stabiliteit connectie - 8.8/10
8.3/10

Samenvatting

Voordelen

 • Uitgebreide opties zoals ingebouwde airplay voor het streamen van muziek
 • Met een doorvoersnelheid van 1,167 Gbps een prima middenklasse repeater

Nadelen

 • Ontwerp is soms niet helemaal doordacht, blokkeert stopcontacten
 • Met veel gebruikers op lange afstand kom je met de 1,167 Gbps tekort
Verzenden
User Review
0 (0 votes)