Misschien ken je het wel: je bent op zolder op de computer bezig en je merkt dat het signaal daar veel zwakker is. Je hebt twee streepjes en soms slechts 1 streepje! Ben jij bekend met dit probleem? Dan hebben we goed nieuws voor jou. Er zijn twee manieren om je WiFi netwerk en (en vooral het bereik van dit soort netwerken) te voorzien van een sterker signaal. Je kunt gebruik maken van WiFi repeaters of kiezen voor de duurdere optie: Powerline adapters. Om een keuze te maken tussen deze twee is het noodzakelijk eerst de verschillen tussen de twee uit te leggen.

Wat is een powerline adapter?

Een powerline adapter is net zoals een WiFi repeater een middel om je WiFi signaal op te krikken. Ze zien er hetzelfde uit als WiFi repeaters, maar hebben een groot verschil: powerline adapters maken gebruik van kabeltjes. Hoe het precies werkt? Het is meer werk dan een WiFi repeater. Er zijn meer stappen die je moet volgen, maar in sommige gevallen is het beter om te kiezen voor een powerline adapter dan voor een repeater. Een powerline adapter ziet er uit als een kastje wat je in je stopcontact kunt steken. Je kunt geen powerline netwerk maken zonder tenminste twee adapters te hebben. De eerste adapter plaats je zo dicht mogelijk bij je modem. Via een ethernet kabel kun je contact maken met het modem. De tweede adapter hoef je niet te verbinden met kabels. Je drukt op het knopje “verbinden” op beide powerline adapters om zo een stabiel netwerk te vormen. Powerline adapters kosten vaak zo’n 80 tot 100 euro.

Wat is een WiFi repeater?

Een WiFi repeater is een kastje wat je in je stopcontact steekt wanneer je last hebt van een zwak signaal. WiFi repeaters kosten tussen de 30 en 60 euro en zijn een ideale oplossing om het bereik van je WiFi snel te vergroten. WiFi repeaters zijn handig wanneer je geen fan bent van kabeltjes en een niet al te groot netwerk hebt. Een WiFi repeater pikt het signaal van je modem op en “herhaalt” dit zodat het bereik vergroot word. Het verschil tussen een WiFi repeater en een powerline adapter is dat een WiFi repeater geen ethernet kabel nodig heeft om verbinding te maken met een modem. Het signaal van een WiFi repeater kan soms zwakker zijn dan dat van een powerline adapter, maar het bereik van een WiFi repeater is vele malen groter. Om te bepalen wat het beste voor jou is (een powerline adapter of een WiFi repeater) kun je kijken naar wat je nodig hebt. Heb je een zwak signaal en wil je een snelle en goedkope oplossing? Kies dan voor een repeater. Een sterker signaal, maar minder bereik? Ga dan voor een powerline adapter.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *