Er gaat tegenwoordig geen dag voorbij of we maken wel gebruik van het internet. Dit geldt niet alleen voor volwassenen, maar ook voor kinderen. Aan de keukentafel zoeken we wel eens iets op onze mobiel op, op de bank spelen we een online spelletje op de tablet, en ga zo maar door. Je kunt eigenlijk wel zeggen dat iedereen in het gezin nu internetexpert is. Doordat het hele gezin nu overal in het huis gebruik maakt van het internet is een goede verbinding onmisbaar. In dat artikel bespreken we waarom het versterken van het signaal van de router daarvoor noodzakelijk is.

Van games tot streamen

Laten we allereerst op een rijtje zetten waarom een sterk wifi signaal belangrijk is. Een voorbeeld: je bent op de eerste verdieping bezig met je bankzaken. De router staat in de meterkast op de begaande grond. Je staat op het punt om een rekening te verwerken, maar opeens is er geen verbinding meer met het netwerk. Dit kan behoorlijk frustrerend zijn, terwijl het makkelijk te verhelpen is door voor een groter bereik van je netwerk te zorgen. Ook voor online gamen is het noodzakelijk dat er in het hele huis een goede verbinding is. Andere voorbeelden waar je aan kunt denken zijn: het streamen van media, videogesprekken via internet, surfen met een browser.

Manieren om het signaal te versterken

Er zijn verschillende manieren om een krachtiger netwerk in huis aan te leggen. De meest voor de hand liggende manier is om een betere router te kopen. Dit kan echter vrij duur en biedt niet altijd een garantie voor meer bereik. Een alternatief is om kabels door het huis aan te leggen die het internetsignaal direct doorvoeren van router naar bijvoorbeeld spelcomputer. Kabels aanleggen kan een heel gedoe zijn en ze kunnen vervelend in het zicht liggen. Daarom is een wifi versterker de beste oplossing. Een wifi versterker plug je binnen bereik van de router in een stopcontact, waarna deze direct je bereik vergroot.

Welke versterker kies jij?

Je vraagt je nu natuurlijk af: waar kan ik zo’n wifi versterker aanschaffen, en welke moet ik hebben? Op bestewifirepeater.nl hebben we zorgvuldig nagetrokken wat de beste wifi versterker is. Je vindt hier uitgebreide reviews met de nodige informatie. Alle wifi versterkers die op deze site staan hebben we speciaal voor jou getest. De Dual Band Wifi Repeater kwam daarbij als beste uit de bus. Dit apparaat levert een krachtige wifi versterking tegen een vriendelijke prijs.