Steeds meer mensen besluiten om een Wifi signaal versterker aan te schaffen. Veel mensen weten alleen niet alle voordelen die een Wifi versterker met zich meeneemt. Omdat er verschillende redenen zijn voor de aankoop van een netwerk versterker, staan hieronder de belangrijkste voordelen beschreven.

Wij hebben speciaal voor jou de Beste Wifi Repeater geselecteerd!

banner homepage v1

Internetsignaal wordt versterkt

wifi signaal versterkerIs het internetsignaal door heel het huis ietwat aan de lage kant, kan dit liggen aan de router. De router kan niet goed zijn ingesteld of de router heeft niet het gewenste bereik. Het is dan lastig om te internetten door heel het huis aangezien hij erg traag is en vaak uitvalt. Als dit meerdere malen voorkomt probeer je waarschijnlijk heel vaak de router/modem te resetten. Mocht dit niet helpen dan wordt er meestal contact opgenomen met de internetprovider. Deze gaan dan in hun systeem kijken of er een fout zit in het modem. Negen van de tien keer is dit niet het geval en ligt het probleem aan de router, deze heeft dan dus niet het gewenste bereik en kan het dus niet aan. Een van de voordelen van een Wifi repeater is dus dat u van bovenstaand probleem geen last meer heeft. Een Wifi repeater zorgt er simpelweg voor dat het bereik van de router vergroot wordt.

Veel grote bereik

Mocht je beschikken over een tweede of zelfs derde verdieping in huis, dan levert dit waarschijnlijk internetproblemen op. Meestal is er maar 1 router beschikbaar in het huis en die staat normaal gesproken opgesteld in de meterkast. Als dit bij jou ook het geval is, zal ook hier de afstand naar de tweede of derde verdieping te groot zijn en dit resulteert tot slecht internet op deze plaatsen. Een internetkabel kan dit probleem simpelweg oplossen, maar er moet vaak een monteur komen om deze kabel te leggen. Een snellere oplossing zou een Wifi repeater zijn, deze plug je in het stopcontact en het verlengt de afstand van de router. Het is belangrijk om eerst op te zoeken waar het signaal zwakker wordt om zo optimaal gebruik te maken van het bereik van de Wifi signaal versterker. Deze vangt namelijk het wifi signaal van de router op en versterkt dit en zendt het door.

Downloadsnelheid wordt hoger

Het kan ook zijn dat de algemene downloadsnelheid lager dan normaal ligt. Hierdoor duurt het enorm lang voordat bestanden zijn gedownload. Dit kan eigenlijk aan drie aspecten liggen, namelijk het aantal gebruikers op een internetverbinding, de snelheid van het internet en aan de sterkte van het internetsignaal. Hoe meer gebruikers op een internetverbinding hoe langzamer het internet wordt. Dit is logisch natuurlijk aangezien je jou ‘stukje signaal’ moet delen met andere. Ook kan het zijn dat je een ‘van nature’ langzaam internet hebt. Het ligt er natuurlijk aan voor welke snelheid jij betaalt aan je internetprovider. Misschien kan een upgrade hierin al het probleem verhelpen. Mochten deze problemen niet helpen dan zal het, ook hier, aan het bereik van de router liggen. Een simpele signaal versterker zorgt gegarandeerd voor een snellere downloadsnelheid.

Wifi signaal versterker en gamen

Een signaal versterker zal zeker bijdragen aan een verhoogd speelplezier tijdens het gamen. Denk maar eens aan minder lagg, waardoor je minder gefrustreerd raakt en met meer plezier het spelletje beleefd. Ondanks dat een Wifi versterker uitkomst kan bieden voor een beter internet tijdens het gamen, adviseren wij toch om een netwerkbrug aan te maken. Dit klinkt heel ingewikkeld maar eigenlijk is het redelijk simpel en in 5 minuten ingesteld. U moet het zo zien dat uw laptop gaat werken als router voor uw playstation of xbox. Hierdoor zal de snelheid omhoog gaan en ook hier zal u minder lagg krijgen.

Ben je er zeker van dat een wifi repeater jou problemen op gaat lossen, klik dan hieronder voor de beste wifi repeater en 40% korting!

Wij hebben speciaal voor jou de Beste Wifi Repeater geselecteerd!

banner homepage v1

Vond je dit artikel nuttig? Deel het dan met je vrienden en volg ons op Facebook.