We maken allemaal gebruik van het internet. Bij iedereen staat wel een router in huis. Maar wist je dat de plek van je router nogal kan uitmaken hoe ver de reikwijdte van je netwerk is? Als je de router op een slechte plek neerzet kan het voorkomen dat je niet overal in je huis goed internet hebt. Zelfs als je je router op de meest centrale plek van het huis hebt gezet, kan het alsnog voorkomen dat je op je apparaten niet alle streepjes haalt. Met dit artikel informeren we je over hoeveel bereik je in huis nodig hebt op basis van je internetgebruik.

 

Welke apparaten gebruik je allemaal?

Als je wil vaststellen hoeveel bereik je nodig hebt is het allereerst belangrijk om naar je apparaten te kijken. Als je een mobieltje hebt loop je daarmee vaak het huis rond. Het kan dan erg vervelend zijn als je een bepaalde kamer binnenloopt en opeens geen verbinding meer hebt. Als je een spelcomputer hebt die ver van de router af staat, dan verloopt online gamen vrij schokkerig. Veel computers en printers kun je gemakkelijk bekabelen met een Ethernetkabel, zodat je sowieso constant stabiel internet hebt. Voor alle apparaten die draagbaar zijn of verder van de router af staan, is er een oplossing: de Dual Band Wifi Repeater.

 

Hoeveel reikwijdte heb je nodig?

Niet alleen je apparaten bepalen hoe je je netwerk moet instellen. Het is ook afhankelijk van hoe je woont. In een vakantiehuisje is een router vaak genoeg, maar als we naar gewone woonhuizen of kantoren kijken dan komen we al gauw het probleem van een slechte connectie tegen. Je kent het wel: staat de router beneden in de meterkast, dan heb je op zolder amper bereik en moet je noodgedwongen overschakelen op een 3G netwerk. Voor optimaal gebruik van je netwerk is het daarom slim om gebruik te maken van hulpmiddelen.

 

De beste wifi versterker

We gebruiken tegenwoordig zoveel apparaten die met het internet verbonden zijn dat een thuisnetwerk met veel bereik een must is. Daar komt bij dat je in huizen veel zogeheten ‘dead spots’ hebt waar het signaal van de router moeilijk kan komen. Je wifi versterken is dan eigenlijk de enige oplossing. Op bestewifirepeater.nl zijn we helemaal op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van wifiversterking. Meer bereik is altijd verstandig, en de beste keuze om daarvoor te zorgen is de Dual Band Wifi Repeater. Wat je situatie ook is, deze wifi versterker helpt je een betere internetconnectie te krijgen.