Een trage WiFi verbinding is een nachtmerrie voor velen. Gelukkig zijn er een aantal manieren om je WiFi netwerk te verbeteren. In dit artikel geven we je tien tips om je netwerk te verbeteren. Lees vooral verder!

  1. Gebruik de laatste WiFi technologie en hardware

Er zijn verschillende soorten WiFi. Sommige oude WiFi ’s worden WiFi A, B en G genoemd. Hedendaags word WiFi N veel gebruikt. Wil je dus een snelle verbinding? Sluit een abonnement af voor een WiFi N netwerk.

 

  1. Vind de perfecte plaats voor je router

De positionering van je router is belangrijk. Routers hebben vaak niet het mooiste ontwerp, maar toch is het beter om een router op een centraal punt in een vestiging te plaatsen. Wil je overal een goed signaal ontvangen? Vind dat de perfecte plaats voor je router en zorg ervoor dat muren, metalen objecten en andere objecten niet in de weg staan.

 

  1. Vind het juiste WiFi kanaal

Heb je buren? Dan is het belangrijk om een kanaal te kiezen voor je WiFi met zo min mogelijk gebruik. WiFi maakt gebruik van kanalen en wanneer andere WiFi gebruikers ook een netwerk gebruiken kan dit jouw internet trager maken. Er zijn verschillende programma’s beschikbaar op het internet die je kunnen vertellen wat het perfecte WiFi kanaal voor jou is.

 

  1. Houd andere apparaten uit de buurt van de router

Apparaten zoals magnetrons en telefoons kunnen het signaal van je WiFi verzwakken. Je kunt dit voorkomen door de apparaten te verplaatsen of een andere plek voor je router te kiezen.

 

  1. Beveilig je WiFi netwerk

Een traag WiFi netwerk? Check dan eerst of je netwerk goed beveiligd is. Het kan namelijk zo zijn dat je buren (per ongeluk of met opzet) gebruik maken van jouw netwerk! Door een wachtwoord in te stellen en eventueel een firewall te installeren kun je dit voorkomen. Je kunt een wachtwoord instellen via de instellingen van je computer.

 

  1. Maak gebruik van QoS (Quality of Service)

In de handleiding van je router kun je een kopje vinden genaamd “QoS”. Quality of Service zorgt ervoor dat je router dataverkeer verdeeld zoals jij dit wilt. Wil je meer megabytes overhouden voor spelletjes of Skype gesprekken? Dit kun je aangeven in de instellingen van je router. Zo gebruik jij je WiFi zoals jij dat wilt.

 

  1. Vergroot je bereik met doe-het-zelf trucjes

Je kunt je WiFi bereik vergroten door een oud blikje bier of frisdrank open te snijden en dicht bij de router te leggen.

 

  1. Een herstart schema

Om een stabiel netwerk te behouden moet je zo af en toe je router herstarten. Een nieuwe start maakt alles beter! Op sommige routers kun je een herstart schema instellen.

 

  1. Koop een betere WiFi antenne

Er zijn externe WiFi antennes beschikbaar die het bereik van je netwerk drastisch vergroten.

 

  1. Koop een WiFi repeater

Geen goed bereik in bepaalde delen van je huis, op zolder of in de tuin? Koop dan eens een WiFi repeater. De Dual Band Repeater is hiervoor een uitstekende keuze. Een repeater “herhaalt” je WiFi signaal, zodat je een groter bereik krijgt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *