draadloos internet instellenDraadloos internet instellen hoeft niet moeilijk te zijn, je moet alleen weten hoe het moet. Gelukkig hebben wij een uitgebreide handleiding geschreven die wij hieronder toelichten. Heb je vragen of kom je ergens niet uit, stuur ons dan een mailtje!

Stappenplan om je draadloos internet in te stellen

Voordat we elke stap duidelijk toelichten, hebben we duidelijk structuur gemaakt waarin precies wordt verteld hoe elke stap er kort uitziet.

StappenWat te doen?
Stap 1Wat zijn de materialen die je allemaal nodig hebt
Stap 2Het installeren van het modem
Stap 3Het installeren van het draadloos netwerk
Stap 4Wat zijn dingen waar je op moet letten
Stap 5Lukt het nog steeds niet? Kies dan voor een wifi repeater!

Stap 1: Benodigde Materialen

Je draadloos internet installeren lukt niet zonder bepaalde materialen. Het is belangrijk om al deze materialen te hebben voordat je start met het draadloos internet in te stellen. Wat heb je dus allemaal nog?

Benodigde Materialen
Breedband Verbinding
Modem
Draadloze Router

Allereerst zal er, vanzelfsprekend, een modem met een breedband internetverbinding aanwezig moeten zijn. Een breedband internetverbinding is een snellere internetverbinding dan een inbelverbinding. Deze laatste internetverbinding heeft te weinig snelheid om een draadloos netwerk te ondersteunen. een van deze aspecten is er zelfs met een kabel geen internet te verkrijgen.

De draadloze router zal ervoor zorgen dat het internetsignaal van de modem ‘draadloos’ wordt verspreid in een bepaald gebied. Deze zal negen van de tien keer los aangekocht moeten worden omdat internetproviders deze niet meeleveren. Let wel op dat er veel verschil zit tussen de routers en laat je dus goed inlichten door een verkoper. Waar voornamelijk opgelet moet worden is het bereik en de doorgeefsnelheid. Heb je al de materialen die je nodig hebt? Ga door naar stap 2!

Stap 2: Installatie Modem

Als je gekozen hebt voor een redelijk bekende internetprovider dan mag je ervan uitgaan dat het modem wordt geïnstalleerd door een monteur. Dit komt namelijk omdat er van allerlei data-gegevens moeten worden doorgegeven naar de provider, dit werkt het snelst als dit gedaan wordt door iemand die er verstand van heeft.

Mocht er geen monteur langskomen, wees niet getreurd want het is allemaal niet zo moeilijk. Wel is het erg lastig om in dit bericht uit te leggen hoe het allemaal precies moet, want dit is bij elk modem en elke provider anders. Wat wel altijd standaard is bij elk modem is dat wanneer je gekozen hebt voor een DSL (Digital Subscriber Line), je de modem aan moet sluiten aan een telefoonaansluiting. Wanneer er is gekozen voor een ‘gewone’ kabel dan zal je het modem aan moeten sluiten op een kabelaansluiting. Kom je er niet uit? Stuur ons dan gerust een mail!

Stap 3: Installatie Draadloos Netwerk

Als het goed is bestaat er, na het volgen van bovenstaande stappen, kabelinternet. Gefeliciteerd! Je hebt op dit moment internet. Helaas voor jouw alleen nog maar met de kabel. Het instellen van je draadloos internet is de volgende stap. Lees het hieronder.

Je draadloos internet  beveiligen?

draadloze routerIn principe is het aansluiten van de router niet het grootste probleem, dit gaat namelijk redelijk eenvoudig. Allereerst wordt de modem gereset, dit doe je door simpelweg de stroom eraf te halen. De ethernetkabel die van het modem naar de laptop loopt, haal je uit de laptop en stop je in de ethernet-ingang van de router. Meestal bevinden zich ook nog 4+ LAN-poorten. Hier hoef je niks mee te doen maar zou je eventueel een printer of laptop aan kunnen sluiten. Kabelinternet zal altijd sneller zijn dan draadloos internet. Vergeet niet om de antennes van de draadloze router uit te klappen en zodra dit is gedaan kan de modem weer in het stopcontact.

De volgende stap is het instellen van het IP-adres en het draadloos netwerk instellen. Het IP-adres van de router wordt meegeleverd en staat vermeld, bijvoorbeeld in de handleiding. Dit gehele IP-adres moet worden gekopieerd in je URL-balk en dan druk je op enter. Eigenlijk precies hetzelfde als je bijvoorbeeld naar bestewifirepeater.nl gaat. Wanneer dit goed is gelukt zal de laptop/computer zelf een installatie beginnen en ze vragen altijd om een wachtwoord. Dit wachtwoord is algemeen bekend en bij iedereen hetzelfde, namelijk 1234 (tenzij dit echt anders staat aangegeven of als je dit van te voren al hebt aangepast).

Zodra de installatie klaar is, wordt er door de draadloze router een draadloos netwerk verschaft. Er moet alleen nog worden doorgegeven wat het IP-adres (en soms het MAC adres) is van de internettoegang. Dit kan redelijk eenvoudig door eerst Dynamisch IP Adres aan te vinken en daarna je IP-adres (en MAC adres) in te vullen. Mocht je geen flauw idee hebben waar je deze gegevens kan vinden, ga dan naar configuratiescherm – netwerk – eigenschappen.

Vergeet niet om na het instellen van van je draadloze netwerk je internet connectie ook te beveiligen, doe je dit niet dan kan iedereen in de buurt gratis op jou betaalde internet netwerk surfen. Binnen het installatieprogramma van de draadloze router is er ook een keuze om je netwerk te beveiligen door het geven van een naam en een netwerksleutel. Bewaar deze ten alle tijden goed en schrijf hem ergens op voor het geval dat je hem kwijtraakt.

Stap 4: Waar moet je op letten

 • Kwaliteit Draadloze Router
  Niet elke draadloze router heeft dezelfde kwaliteit. Dit principe geldt bij alles, een duurdere tv is vaak van hogere kwaliteit. Uit ervaring blijkt dat een duurder product minder problemen met het draadloos internet instellen geeft.
 • Draadloos Modem
  Sommige type modems zijn draadloos waardoor je dus geen router hoeft bij te kopen
 • Waar bevind zich de router?
  Mocht het draadloze internet slecht zijn, verschuif de router is en richt hem ook daadwerkelijk op de plek waar je internet nodig hebt.
 • Welke laptop heb je?
  Een laptop die geen Windows 98 kan draaien, kan ook geen draadloos internet ontvangen. Ook moet de laptop beschikken over een netwerkkaart bevatten.
 • Laat je niet oplichten
  De ethernetkabel die van het modem naar de router moet gaan (aan beide kanten) is een WAN-aansluiting. Deze lijkt erg veel op een USB-poort, dus zorg ervoor dat de router beschikt over een WAN-ingang.

Je internet instellen d.m.v. een youtube handleiding? Dat kan!

Stap 5: Draadloos internet instellen lukt toch niet!?

Lukt het instellen van je internet niet? Dan is het belangrijk om te weten bij welke stap het fout gaat. Mocht je zeker weten dat je bovenstaande stappen goed hebt uitgevoerd, kijk dan eens naar de plekken waar je geen internet hebt. Het kan namelijk zijn dat de router het niet helemaal aankan en dan kan een Wifi repeater zeker een uitkomst bieden. Meer over een Wifi repeater vind je hier.

Voor de beste en goedkoopste wifi repeater, klik hieronder op het plaatje en ontvang alleen vandaag nog 40% korting!

banner homepage v1Lukt het internet instellen toch niet, geen probleem! Wij zijn er om jou vragen, geheel gratis, op te lossen. Mocht je dus vragen hebben of opmerkingen, stuur ons een mail of reageer hieronder en wij proberen jou zo snel mogelijk te helpen.

Is het allemaal wel gelukt (mede) door bovenstaand stappenplan, vertel het dan aan je vrienden en like of deel dit bericht!