Waar je ook in je huis of kantoor bent, je wilt gebruik maken van een acceptabele internetverbinding waar je op kunt rekenen. Maar helaas blijkt dit voor vrijwel iedere router een lastige opgave te zijn aangezien niet alle plekjes in een huis of kantoor bereikt kan worden. Jij bent niet de enige met deze ergernis, samen met jou nog miljoenen anderen. Gelukkig bestaat er sinds enkele jaren de wifi extender. Hiermee is het mogelijk om binnen enkele seconden het signaal van je router op een andere locatie uit te zenden waardoor er ook op plekken waar voorheen geen internet mogelijk was, een internetverbinding beschikbaar is.

Wij hebben speciaal voor jou de Beste Wifi Extender geselecteerd!

banner homepage v1

Wat is een wifi extender?

Doordat de afgelopen jaren de behoefte aan een fatsoenlijke internetverbinding steeds belangrijker werd zijn steeds meer techneuten gaan kijken hoe internetverbindingen verbeterd konden worden. Eerst kwam de router om de hoek kijken om een acceptabele en meerdraadse internetverbinding tot stand te brengen en uit te zenden. Enkele jaren later kwam opeens de wifi versterker. Dit apparaatje maakt het mogelijk om het bereik van de router drastisch te vergroten. Hierdoor werd het mogelijk om op de plekjes waar tot voor kort geen internetbereik was, toch gebruik te maken van de internetverbinding. Een wifi range extender zorgt er namelijk voor dat het signaal dat een router uitzendt, nogmaals uitgezonden wordt. Dit wordt gedaan door het signaal eerst te versterken om het vervolgens nogmaals uit te zenden op een andere locatie. Als het internetbereik van een router bijvoorbeeld eerst een diameter van 10 meter had, kan daar met een internet extender nog even een diameter van 10 meter aan worden toegevoegd.

Een voorbeeld van een wifi extender is die van Netgear:

De uitvinders van dit wonderlijke apparaat hebben ook goed gelet op wat de nadelen van een router zijn. Een router is namelijk een behoorlijk lastig te installeren apparaat. Na de aanschaf van de router moet er vaak nog veel tijd besteedt worden aan de installatie hiervan. Er moet speciale software geïnstalleerd worden of er moeten lange kabels naar de router getrokken worden. Kortom, een behoorlijke rotklus. Zij hebben tijdens de oorspronkelijke bouw van de wifi repeater veel tijd in het gebruiksgemak van dit apparaat gestopt. Zij hebben er namelijk voor gezorgd dat de installatie van een wifi range extender kinderlijk eenvoudig is. Het is bij vrijwel elke extender alleen maar nodig om de extender aan te sluiten en op de setup knop te drukken. Vaak kan er dan al gebruik van de internet extender worden gemaakt. Een baanbrekend stukje technologie met een enorm gebruiksgemak.

Kort samengevat; een wifi repeater maakt het mogelijk om door het signaal van de router nogmaals uit te zenden, het internetbereik van de router drastisch te vergroten. Hierdoor is het mogelijk om op veel meer plekken in een huis of kantoor een internetverbinding te ontvangen.

Wat zijn de voordelen van een wifi range extender?

wifi extenderEen wifi range extender biedt veel voordelen voor een apparaat dat maar enkele tientallen euro’s kost. Over het algemeen kost een goede router een stuk meer geld dan de gemiddelde extender. Toch is het bereik van een router al snel beperkt tot een diameter van tien meter. Een router met een groter bereik kost dan weer het dubbele en het eindeloos verplaatsen van de router heeft ook vrij weinig zin. Met een range extender wifi is het echter mogelijk om het bereik van een router drastisch te vergroten. Zo kan er op meerdere plekken gebruik worden gemaakt van het internet zonder dat de internetverbinding trager wordt.

Ook is de snelle installatie een uniek onderdeel van de draadloze internet versterker. Veel apparaten zijn tegenwoordig al wat makkelijker te installeren doordat de gebruiksaanwijzingen erg eenvoudig gemaakt zijn. Maar de range extender wifi gaat daarin nog een stuk verder. Het is namelijk al mogelijk om de wifi repeater binnen enkele minuten te installeren doordat het over de plug-and-play functionaliteit beschikt. Dit apparaat beschikt namelijk over een handige WPS knop waarmee de extender eenvoudig en snel geïnstalleerd kan worden. Hierdoor hoef je geen lange gebruiksaanwijzingen meer te lezen of allerlei andere dingen uit te proberen, je bent namelijk zo klaar.

Ook is het belangrijk om te vermelden dat een range extender wifi voor verschillende doeleinden ingezet kan worden. Als je bijvoorbeeld bepaalde apparaten zoals een internet televisie, game console of internetradio op de internet versterker wilt aansluiten kan dat. Je hoeft dan geen lange kabels naar je router te trekken, want je kunt de internet repeater zo plaatsen dat je de desbetreffende apparaten zo bereikt.

Het design van de extenders zorgt er vaak voor dat het naadloos aansluit op de look van andere apparaten. De extenders zien er vrijwel altijd hip en modern uit waardoor het vanuit visueel oogpunt een toevoeging aan ieder huis of kantoor is. Doordat de extenders klein en compact zijn kunnen ze ook nog eens naar verschillende locaties worden meegenomen. Ga je op vakantie en wil je er zeker van zijn dat je overal in je vakantiehuisje een goede internetverbinding hebt? Dan biedt een extender uitkomst!

Wij hebben speciaal voor jou de Beste Wifi Versterker geselecteerd!

banner homepage v1

Wifi repeaters voor je bedrijf

Veel bedrijven vinden het lastig om op alle werkplekken een stabiele internetverbinding te realiseren. Dit komt vaak omdat er veel muren en andere apparaten zijn die het signaal van een router kunnen verzwakken. Vaak kiezen deze bedrijven er dan voor om maar meerdere of duurdere routers te kopen. Dit is niet alleen heel erg onpraktisch maar ook nog eens heel erg zonde. De kosten hiervan zijn vaak uitzonderlijk hoog en het effect is helemaal niet zo groot. Gelukkig zijn er ook bedrijven die door hebben dat het tot stand brengen van een acceptabele internetverbinding voor meerdere werkplekken ook op een andere manier kan, namelijk met wifi repeaters.

Deze extenders kunnen er voor zorgen dat er op elke werkplek een goede internetverbinding tot stand kan worden gebracht. Voor maar 30 euro per stuk kan je al tien werkplekken van een betere verbinding voorzien. Hierdoor kan er meer werk verzet worden omdat het laden van pagina’s en belangrijke bestanden niet meer zo lang duurt. De productiviteit gaat hiervan omhoog en dus ook je omzet. De tijden van lang wachten op het binnenhalen van nieuwe mailtjes zijn verleden tijd. Met een goede extender kan hier allemaal verandering in worden gebracht.

Het is dus niet meer nodig om een dure router te kopen, want met een extender kan voor een laag bedrag hetzelfde bereikt worden.

Wat is de beste wifi versterker?

Wij zijn van mening dat jij de beste range extender verdient, en dit kan alleen met een eerlijke review. Daarom zijn wij de bekendste extenders gaan testen op kwaliteit, duurzaamheid, functionaliteit, prijs en service. Op deze manier kunnen wij de beste range extender voor jou uitkiezen. Tijdens dit proces hebben wij meerdere extenders getest waaronder extenders van NetGear, LinkSys en Gembird. Uiteindelijk bleek er maar één beste range extender te zijn, namelijk de Dual Band WiFi Repeater. Klik hier voor 40% korting op de Dual Band WiFi Repeater! Deze wifi extender voldeed aan alle onderzoekscriteria en heeft een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. De extender was op een duurzame manier geproduceerd en kwam als betrouwbaarste uit de test. Wil je meer weten over de Dual Band WiFi Repeater of wil je de andere reviews lezen? Klik dan hier! Wil je onze gehele top 5 zijn, check dan onderstaande tabel

Top 6 beste wifi repeatersPrijsLees onze review
WiFi Repeater Dual Band €54,95 WiFi Repeater Dual Band Review
Sitecom WLX-2100€169,-Sitecom WLX-2100 Review
AVM FRITZ!WLAN 1750E€78,- AVM FRITZ!WLAN 1750E Review
Netgear Nighthawk EX7000€129,-Netgear Nighthawk EX7000 Review
TP-Link TL-WA850RE€26,99,-TP-Link TL-WA850RE Review
AVM Fritz 1160€64,99AVM Fritz 1160 Review