Heel veel mensen vinden het normaal als hun internet traag is, omdat ze niet weten dat ze het internet op een eenvoudige manier zelf kunnen versnellen. Let er wel op dat je computer schoon en bijgewerkt is. Wanneer je computer niet schoon en bijgewerkt is, zal het versnellen van internet niet gebeuren, tenzij je meer geld wilt uitgeven voor meer bandbreedte. Er is echter een hele snelle oplossing voor je internet versnellen, namelijk een wifi repeater.

Wil je vandaag nog sneller internet? Kies dan voor de beste Wifi Repeater op dit moment!

banner homepage v1

1. Meet de internetsnelheid

Meet de snelheid van je internetverbinding. Een goede indicatie geeft www.speedtest.net. Het is belangrijk dat tijdens de metingen je computer via een netwerkkabel aan het thuisnetwerk is verbonden en niet via wifi, anders meet je de – veel lagere – snelheid van je draadloze netwerk. Leveren de metingen herhaaldelijk véél lagere snelheden dan wat is beloofd, neem dan contact op met de provider. Heb je verder problemen met het instellen van je draadloze netwerk, klik dan hier.

2. Wifi-ontvangst verbeteren

Veel apparaten in huis zijn tegenwoordig via een draadloos netwerk (wifi) aan internet verbonden. Veel consumenten geven dan aan dat ze ’traag internet’ hebben maar ze bedoelen vaak dat ze last hebben van een ’trage wifi’ verbinding. Hoe verder weg van de zender; hoe zwakker het signaal en de netwerksnelheid. Ook is de kans op storingen van het draadloze signaal groot, door plafonds, muren en andere obstakels. Probeer eerst met simpele trucs de wifi-ontvangst te verbeteren. Probeer de router hoger te plaatsen; de radiostralen hebben dan minder obstakels. Zet hem eens rechtop en draai de antennes in andere posities. Je kunt de router ook in een meer centrale kamer opstellen.

3. Pc performance verbeteren

Naast een internet verbinding, is de performance van de pc ook bepalend voor een snel of traag internet. Zorg er voor dat uw computersysteem goed onderhouden wordt . Twee elementen die regelmatig onderhoud nodig hebben zijn het Windows Register en uw systeem drivers. Als het register niet in orde is, zal de pc traag worden. En dat heeft direct invloed op uw internet snelheid. Als internet traag is dan is het raadzaam om het register eens te controleren op fouten, aangezien het register een sleutel rol heeft binnen het besturingssysteem. Ook de algemene staat van de computer is belangrijk.

4. Downloaden: over (snelle) kabel

De mogelijkheid voor traag internet kan ook liggen in het feit dat je op één van de pc’s veel films en muziek download. Om grote bestanden zo vlot mogelijk te downloaden kun je de ‘downloadcomputer’ het beste met een netwerkkabel aan de (modem)router verbinden. Een nadeel van veel downloaden op één pc is dat het internet op de andere pc’s vertraagt. Een remedie is om alleen te downloaden wanneer de andere computergebruikers er geen last van hebben, bijvoorbeeld ’s nachts.

5. Controleren op een virus of spyware

De belangrijkste oorzaak van langzaam internet is de aanwezigheid van virussen en spyware. Vooral spyware vertraagt de activiteiten enorm. Het is belangrijk om alle spyware te verwijderen uit uw computersysteem. Indien uw computer besmet is met virussen en spyware ,worden die ook weer via uw internet verbindingen doorgestuurd naar andere gebruikers door gebruik van de resources in uw systeem. Gevolg: niet alleen een traag internet, maar ook een langzame pc. Dus zorg voor een goed antivirus programma voor uw computer.

Bonustip 6: Wifi Versterker

Een wifi versterker kan bijna alle internetproblemen oplossen. Het probleem is dat het er zoveel zijn, dat je niet meer weet welke goed is en welke niet. Speciaal daarvoor heeft BesteWifiRepeater voor jouw de beste wifi repeater van dit moment geselecteerd. Klik hieronder voor meer informatie.

banner homepage v1